Odobreni projekti iz kulture

 

VRANJE

Gradsko veće u Vranju donelo je Odluku o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za drugu polovinu 2016. godine. Na konkurs je prispelo 49 projekata, a Komisija je odobrila 14. Ukupna vrednost odobrenih projekata je 845.000 dinara.

U oblasti izvorno narodno stvaralaštvo i zaštita kulturne baštine biće realizovano pet projekata, a šest u oblasti književno stvaralaštvo i izdavačka delatnost. Odobrena su i sredstva za pozorišno i muzičko-scensko stvaralaštvo, zatim vizuelno stvaralaštvo, film i multimedijalne projekte i muzičko stvaralaštvo i izvođačku delatnost.

Najviše novca iz gradskog budžeta dodeljeno je Društvu srpskih domaćina iz Vranjske Banje koje je dobilo 160.000 dinara za projekat “Treći međunarodni festival folklornog stvaralaštva dece i omladine”. Za organizovanje “Međunarodnog festivala folklora Vranje 2016”, GKUD “ Sevdah” dobilo je 120.000 dinara.

Za otkup umetničkih dela Momčila Antića i Ljubinka Đorđević Tornika, dodeljeno je 90.000 dinara Mirjani Jovanović

Književnoj zajednici „Bora Stanković“ za Monografiju „Pedeset borinih nedelja“  odobreno je 60.000 dinara koliko i glumcu Draganu Stankoviću za Monografiju „Zatočenik pozorišne magije“

Vranjskom glumcu Draganu Živkoviću za predstavu „Stojanke bele Vranjanke“ namenjeno je 70.000 dinara, dok će Nemanji Stankoviću  za potrebe “Factory festa”, biti uplaćeno  65.000 dinara.

Sa 25.000 biće finansirano pet projekata, a za 35.000 jedan.

Sa podnosiocima projekta kojima su odobrena sredstva, u ime Grada  ugovore će potpisati gradonačelnik.

 

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x