Odobrena nova zapošljavanja u zdravstvu, Leskovac i Vranje nisu na spisku?

BEOGRAD-NIŠ-LESKOVAC-VRANJE

 

Vlada Srbije odobrila je zapošljavanje 2.010 medicinskih radnika.

Na  objavljenom spisku nema leskovačke Opšte bolnice ni vranjskog Zdravstvenog centra.

Direktor Opšte bolnice u Leskovcu Nebojša Dimitrijević kaže za JUGpress da ne može da govori o tome koliko će ljudi moći da se zaposli u ovu ustanovu dok ne dobije odluku iz ministarstva.

Novim Kadrovskim planom, koji je usvojilo Ministarstvo zdravlja, a Vlada odobrila, predloženo je zapošljavanje 631 doktora medicine, 30 farmaceuta-biohemičara i 1.349 medicinskih sestara i tehničara raznih profila, preneo je RTS.
Ukupno 21 zdravstvena ustanova u Srbiji, i klinički centri i opšte bolnice i domovi zdravlja, dobiće nove zaposlene. Najviše novog kadra odobreno je za Klinički centar Srbije, gde se i leči najveći broj pacijenata – 380 zaposlenih. Kliničkom centru Vojvodine odobreno je 229 radnih mesta, u Kragujevcu 219, a u Nišu 58.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je za RTS da konkursi moraju da se objave do 15. maja. Naveo je da je potrebno da se formiraju komisije i da se napravi nova sistematizacija.

Kada je reč o kriterijumima po kojima je određivan broj radnih mesta, ministar je naveo da ih ima više. U domovima zdravlja broj je određivan prema broju stanovnika, a u bolnicama i kliničkim centrima po broju postelja, a kriterijum je bila i oprema.

Vodilo se računa i o tome gde rade specijalisti koji imaju više od 55-56 godina starosti.

“Hoćemo novu generaciju mladih lekara”, poručio je Lončar i dodao da misli na one koji su volontirali i koji imaju visoke proseke. Kako je rekao, “vreme je da oni preuzmu ono što im pripada”.

Lončar je podsetio i da je u martu odobreno 637 specijalizacija.

Rekao je i da je ponosan jer Srbija pomaže zemljama u regionu i na to što naši stručnjaci odlaze tamo i operišu.

“To je znak da smo vodili dobru politiku”, naveo je Lončar.

Šta predviđa Kadrovski plan?

Kadrovskim planom KC Vojvodina dobila je 229 zdravstvenih radnika, KC Srbija moći će da zaposli 380, KC Kragujevac 219 i KC Niš 58, Opšta bolnica Subotica 41, IKVB Dedinje 18, Institut za onkologiju Srbije 33, Institut za majku i dete Srbije 30.

KBC Zemun 72, KBC Zvezdara 84, Dom zdravlja Zemun 45, Univerzitetska dečja klinika 30, KC Niš 58, Opšta bolnica Šabac 53, OB Loznica 31, OB Valjevo 30, OB Požarevac 22, OB Čačak 48, OB Užice 37, OB Novi Pazar 60, OB Studenica Kraljevo 35, OB Kruševac 25.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare