ODOBRENA KUPOVINA „JUGEKSPRESA“ I „SINTETIKE“

LESKOVAC

Danas usvojena odluka o pribavljanju nepokretnosti u javnoj svojini grada Leskovca, neposrednom pogodbom, i to građevinskih objekata korisnika „Sintetika“ u stečaju i „Jugekspres putnički saobraćaj“ u stečaju i „Jugekspres teretni saobraćaj“ u stečaju, donosi se radi potreba privrednog razvoja grada, obrazložio je načelnik Gradske uprave ze imovinu i imovinsko pravne poslove Miloš Cvetanović.

Gradsko veće je odlukom od 25. avgusta tekuće godine pokrenulo postupak pribavljanja ovih neporetnosti. „Sintetika“ je oglašena na prodaju neposrednom pogodbom 7. avgusta, prodaja je zakazana za 15. septembar tekuće godine u prostorijama Agencije za privatizaciju. Objekti „Jugekspresa“ oglašeni su na prodaju putem javnog nadmetanja 19. avgusta, a javno nadmetanje će biti održano 18. septembra. Gradsko veće je gradu dalo saglasnost da kupi ove nepokretnosti jer je namera preduzeća „Džinsi“ i „Jura“ da prošire svoje kapacitete na lokaciji „Sintetike“, odnosno „Jugekspresa“. Time će se pospešiti privredni razvoj grada i omogućiti otvaranje novih radnih mesta, što će dovesti do uvećanja javnih prihoda grada.

Pre zaključenja ugovora o pribavljanju ovih nepokretnosti biće zatraženo mišljenje gradskog javnog pravobranioca.

Gradsko veće je na ovoj sednici dalo prethodnu saglasnost JKP „Vodovod“ Leskovac za zaključenje ugovora o ustanovljenju prava službenosti na nepokretnosti javne svojine grada Leskovca, radi provođenja dela linije gasovoda kroz kompleks „Staro postrojenje JKP „Vodovod“ Leskovac, sa FHI „Zdravlje“ AD Leskovac.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare