ODOBREN POVRATAK JOŠ 58 PORODICA SA UKUPNO 302 ČLANA

 

PRIŠTINA

 

Na sastanku, sednica  Upravnog odbora projekta RRK odobren je  povratak 58 porodica sa ukupno 302 člana u opštine  Gnjilane, Štrpce, Obilić,  Klina, Istok i Peć.

U prostorijama Ministarstva za zajednice i povratak danas je održana,  drugi po redu, sednica  Upravnog odbora projekta RRK 4, kome je prisustvovao i sam ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.

Ovom sastanku su  prisustvovali i predstavnici Kancelarije Evropske Unije na Kosovu, predstavnici Međunarodne organizacije za migracije, među kojima su bili i odlazeći šef IOM-a  Jorge Baka, kao i novoimenovana šefica ove misije na Kosovu gospođa Tajma Kurt.

 

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić je ocenio da projekat RRK 4 teče po planu, što pokazuju i činjenice, i da je najbitnije što su informacije koje stižu od korisnika projekta pozitivne, a sami korisnici veoma zadovoljni.

Odlazeći šef IOM-a Jorge Baka, je zaključio da je nakon pet ipo godina u misiji na Kosovu, bilo dobrih rezultata i istakao da je sa ministrom Jevtićem imao izuzetno dobru saradnju.

 

Predstavnik Kancelarije Evropske Unije na Kosovu  Samir Selimi je tokom zasedanja upravnog odbora rekao da je ponosan na sve urađeno do sada.

 

Jevtić i Kurt: Radićemo praktično u cilju povratka što većeg broja ljudi

 

Jevtić je tokom današnjeg dana imao i odvojeni sastanak sa odlazećim i novoimenovanim šefom IOM-a na Kosovu Jorge Bakom i Tajmom Kurt.

 

Tokom ovog sastanka ministar je istakao važnost saradnje bez ikakvih prekida i istakao da je on lično i Ministarstvo na čijem je čelu posvećeno praktičom rešavanju problema, kao i to da se IOM smatra delom familije, i da je uvek i o svim izazovima razgovarno otvoreno i da takav pristup daje kvalitetne rezultate.

 

Novoimenovani i odlazeći šef IOM-a, su se u potpunosti složili sa navedenim činjenicama koje je ministar Jevtić izneo i istakli da je apsoultno u interesu svih nastavak dobre i praktične saradnje.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare