Odložena prodaja ‘’Nevene”

LESKOVAc

 

Javno nadmetanje za prodaju Nevene, zakazano za juče, odloženo je do daljeg, ali će, prema zakonom propisanim rokovima, morati da bude održano za najviše 45 dana.

 

Kako saznajemo, razlog odlaganja prodaje Nevene u stečeju, kao pravnog lica, je tehničke prirode ali je do detalja danas bilo nemoguće doći.

Prema našim izvorima, na konkurs su se javila I dokumentaciju otkupila tri srpska preduzeća, koja su bila spremna da za leskovačku hemijsku industrije izdvoje najmanje 27o miliona, na koliko je njena vrednost procenjena.

Predmet prodaje je imovina Nevene u objektima, ukupne neto površine od 6.698 kvadratnih metara, a čine je dve proizvodne hale, ambulanta, poslovni prostor, trafo I kompresorska stanica. Njeno vlasništvo su I gradjevinski objekti na Bulevaru Maršala Tolbuhina na Novom Beogradu I gradjevinsko zemljište u Leskovcu. Novi vlasnik preuzeće I 1oo posto udela u zavisnom društvu Nevena trejd, žigove, licence, opremu, zalihe preduzeća I 5o-ak zaposlenih.

U Neveni se odvija proizvodnja I u statusu aktivnog preduzeća će dočekati novo javno nadmetanje, a  datum prodaje odrediće Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o