Odbornici Jedinstvene Srbije, Ruske stranke i SNP priključili se Srpskoj naprednoj stranci

NIŠ

 

Od danas odbornici Jedinstvene Srbije,  koji sa Ruskom  i strankom SNP u Skupštini grada Niša ima pet mandata  deo su Srpske napredne stranke u Nišu – saopšteno je novinarima na konferenciji za štampu.

„Za nas je opredeljujući faktor i najveća motivacija bila politika našeg predsednika Aleksandra Vučića , koji na jedan uspešan, hrabar i mudar način vodi  politiku i donosi rezultate na međunarodnom i domaćem planu. Vraćanje međunarodog ugleda Srbije, stvaranje novih prijateljstava i nadogradnja starih sa najmoćnijim zemljama u svetu je u najmanju ruku za svaku pohvalu. Što se tiče politike na domaćem planu to je politika novih auto puteva , bolnica, fabrika, a mi Nišlije smo svedoci svega toga. Iz tih razloga smo doneli odluku da se priključimo Srpskoj naprednoj stranci. Ne želimo više na posredan način da podržavamo politiku SNS-a već želimo da se na najneposredniji način uključimo i damo svoj doprinos“, rekao je Nikola Ilić, potpredsednik Jedinstvene Srbije, predsednik Okružnog odbora JS u Nišu i šef odborničke grupe u skupštini grada Niša objasnio je razloge prikljućenja SNS-a.

Ovom odlukom Jedinstvena Srbija,  koja je imala svoju odborničku grupu sa Ruskom strankom i SNP-om više neće imati tu odborničku grupu u Skupštini Grada.  

Zoran Perišić član Predsedništva SNS-a i šef odborničke grupe u Skupštini Grada zahvalio je Nikoli Iliću na „ jednom iskrenom potezu da sa celim rukovodstvom i sa brojnim članovima Jedinstvene Srbije u Nišu pređe pod okrilje Srpske napredne stranke.

„Gospodin Ilić je prepoznao ono što može na lokalu da se uradi , da je neposredna aktivnost u okviru Srpske napredne stranke najbolji način da se ta politika sprovodi, kao i ono što naš predsednik smatra da je dobro za građane Srbije. Ovaj potez nema nikakve veze sa onim što se dešava u Republici . Ne dešava se nikakvo prekomponovanje vlasti . Svi sporazumi koje smo imali sa Jedinstvenom Srbijom ostaju na snazi“.

 „ Oni nisu trčali za funkcijama , jer su ih već imali , čak će neke svoje funkcije izgubiti , već je ovaj akt izraz njihove iskrenosti i želje da  u okviru nove stranke u kojoj su od sada daju svoj doprinos da građanima Niša i regiona bude bolje“, dodao je Perišić.

Pre nekoliko dana celokupni opštinski odbor Demokratske stranke Srbije u Gadžinom Hanu prešao je u Srpsku naprednu stranku. Time su SNS, sa kojom su i do sada bili u vlasti, ojačali za četiri odbornika, dva većnika i pomoćnika predsednika opštine. U DSS-u su rekli da je odluka bila jednoglasna i da je doneta sa namerom da se brže pomogne oživljavanju Zaplanja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare