Odbojkaši “Dubočice” veruju u čuda

LESKOVAC

Čuda su moguća, a odbojkaši  i uprava ‘’Dubočice’’, veruju da će se jedno i dogoditi. Pobedom nad valjevskim ‘’VA o14’’, biće načinjen još jedan značajan korak ka opstanku.

Gost iz Valjeva spada u kategoriju nešto slabijih ekipa, mada  bi se liga ove godine mogla opisati svakako, samo ne kao nekvalitetna. ‘’Dubočica’’ je jesenas na gostovanju poražena, pa želi da se revanšira direktnom rivalu u borbi za opstanak:

                – Pred nama je najvažnija, od nekoliko najvažnijih utakmica, jer svaku sledeću tretiramo tako. Biće nam potrebno mnogo sportske sreće i to je jedino na šta ne možemo da utičemo. Sve ostalo je na nama, a potrudili smo se da se što bolje spremimo. Ako budemo igrali ozbiljno i odgovorno, tačnije, ako nas bude nosila dobra energija, a ekipa bude disala kao jedan čovek, možemo se nadati pobedi, smatra trener Marjan Nikolić.

Nažalost, tvrdi on, maleri su i dalje verni pratioci ‘’Dubočice’’, pa će sutra, a verovatno i u narednom kolu, nastupiti bez standardnog libera Petkovića, koji se povredio.

                 – Kad vam se to desi pred ovako značajne susrete, a nas, da podsetim, čeka i odloženi duel sa Smederevom, onda ste primorani da na teren pošaljete nedovoljno iskusne, ali talentovane mlade snage. Igrači u takvim utakmicama prosto ‘’sagore’’, pa ili ‘’eksplodiraju’’ ili ih preveliki teret obori. Verujem da će  naš mladi libero sutra potvrditi kvalitet.

              – Do pobede će nas sutra voditi dobra energija i atmosfera. Moramo da pokažemo karakter, igramo strpljivo i smireno, ali uz dozu agresivnosti, kad je to potrebno. Dokazaćemo svima koji tvrde da će nas u Prvoj ligi zadržati samo čudo, da su čuda moguća i da ćemo se na kraju ipak radovati opstanku u probranom društvu, kaže odbojkaš Ivan Lazić.

Sutrašnja utakmica ‘’Dubočica’’ – Va o14 Bauwesen’’ počinje u 2o sati, a uživo se može  pratiti na instagram profilu kluba.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare