Odbačena krivična prijava protiv lekara Hitne pomoći u Vranju

VRANJE

Osnovno javno tužilaštvo u Vranju, donelo je rešenje po kome se odbacuju svi navodi u krivičnoj prijavi protiv dr Nebojše Stajića, lekara Hitne pomoći u Vranju.

Krajem aprila dr Stajić je osumnjičen zbog smrti šezdesetosmogodišnje  pacijentkinje Perse S. iz  naselja Sobina u Vranju. Obdukcijom je utvrđeno da je nesrećna žena preminula prirodnom smrću pre dolaska ekipe Hitne pomoći.

 “Nije postojao nijedan dokaz da je izvršeno krivično delo koje mu se stavlja na teret i tužilaštvo je postupilo shodno činjenicama i dokazima i nije dozvolilo bilo koji pritisak. Imajući u vidu da je okrivljeni proveo u pritvoru izvesno vreme te da je zbog toga imao psihičke traume i duševnu bol, kako on, tako i članovi njegove porodice, podnećemo tužbu i tražiti nadoknadu nematerijalne štete“, kaže Stajićev advokat Dragan Nikolić.

Prema navodima porodice pokojne Perse S. na intervenciju u naselju Sobina u Vranju, dr Stajić je došao u alkoholisanom stanju.

U saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju se navodi da je obdukcijom utvrđeno da je smrt prirodna i da je nastupila pre dolaska ekipe Hitne pomoći

“Smrt je nastupila neposredno usled prestanka disanja i srčanog rada, uzrokovanog svežim odumiranjem dela srčanog mišića leve komore srca, pre dolaska ekipe Hitne pomoći Zdravstvenog centra Vranje. Analizom uzorka krvi na alkohol, uzetog od dr Stajića, 28. aprila godine, u 13,40 časova, nije dokazano prisustvo etil-alkohola kod imenovanog”.

Osnovno javno tužilaštvo dalje navodi da rešenje o odbačaju krivične prijave nije konačna odluka, jer oštećeni ima pravo da, u roku od osam dana od dana prijema rešenja, podnese prigovor Višem javnom tužiocu u Vranju.

Dr Stajić je bio u pritvoru od 28. aprila do 4. maja ove godine.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare