Od sutra zakazivanje za pregled na mobilnom digitalnom mamografu

VRANJE

Preventivna akcija mamografskih pregleda na mobilnom digitalnom mamografu niškog Kliničkog centra uz podršku Ministarstva zdravlja, bez uputa i zdravstvenih knjižica, po unapred utvrđenom rasporedu počinje u utorak, 28. septembra u Vranju. Pokretni digitalni mamograf biće postavljen ispred Sportske hale u Vranju, saopštili su iz vranjskog Zdravstvenog centra.

Preventivni pregledi za rak dojke, koji su namenjeni ženama starosti između 50 i 69 godina, obavljaće se svakog dana od 8 do 19 časova.Termin za zakazivanje je svakog radnog dana od 10 do 12 časova. Na telefon će se javljati glavni tehničar Službe za radiologiju i ultrazvučnu dijagnostiku, Opšte bolnice Vranje, Nenad Stojanović i prvi pregledi moći će da se zakažu od ponedeljka, 27. septembra u navedenom terminu.

Kod svih pacijentkinja, kod kojih se uoče odstupanja od normalnih vrednosti, biće uredno obaveštene i pozvane na dodatnu dijagnostiku. Preglede će moći da urade i žene van opsega od 50 do 69 godina starosti uz uput i indikaciju izabranog lekara.

Telefon za zakazivanje mamografije, radiološkog pregleda dojke je: 064/8990466.

Svi pregledi će se obavljati uz poštovanje svih važećih propisanih epidemioloških mera zaštite od kovida-19 u Republici Srbiji, saopštili su iz Zdravstvenog centra Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Baba
Baba
3 meseca pre

Dali ce i kada doci digitalni mamograf u Zrenjanin?