Od srede do petka izložba suvenira

 

LESKOVAC

Deveta izložba suvenira i turističkih publikacija biće otvorena od sutra pa do petka, 18. novembra, u holu LKC-a.

Građani će izložbu, dakle, moći da pogledaju od jutarnjih sati u sredu, dok će zvanično otvaranje i dodela nagrada i zahvalica biti urličeni u četvrtak u 12 sati.

Manifestaciju će otvoriti gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Na izložbi se očekuje oko 50 izlagača iz svih krajeva Srbije, kao i iz Republiče Srpske i Bugarske. Novina kojom će se Turistička organizacija Leskovac predstaviti ove godine je publikacija manifestacija koje su značajne za razvoj turizma u našem kraju.

“U publikaciji smo posebno pomenuli Roštiljijadu, zatim, predstavili smo Karneval,  Leskovačke letnje festivale, doček Nove godine na otvorenom, kao i publikaciju o tome šta ne treba propustiti i šta vredi posetiti u našem gradu i od kultuno istorijskih znamenitosti i od prirodnih potencijala. Predstavićemo se suvenirima koji su izrađeni od različitih materijala, neki mogu da se koriste kao dekoracija, dok neki imaju upotrebnu vrednost, rekla je na konerenciji za novinara  portparol TOL-a Tina Stojanović.

leskovac-izlozba-suvenira-1

Učesnici manifestacije uz pomoć vodiča obići će crkvu Odžakliju, crkvu Svete Trojice, Narodni muzej i Gradsku kuću. U okviru manifestacije biće održani i brojni stručni sastanci i predavanja iz oblasti turizma.

Pored promotivnog izložba će imati i takmičarski karakter, učesnici će se takmičiti u 11 kategorija, a ocenjivaće se autentičnost, inovativnost, kvalitet štampe, upotrebna vrednost i opšti utisak. Tina Stojanović je naglasila da će pravo učešća u takmičarskom delu imati samo publikacije koje su štampane u prethodne dve godine, a ne i do sada nagrađeni suveniri i publikacije.

Leskovac će se, pored publikacije o manifestacijama koja je urađena ove godine, predstaviti i raznovrsnim suvenirima koji odražavaju autentičnost našeg kraja. Najprodavaniji su uvek magneti, čija se cena kreće od 150 do 220 dinara.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare