Od početka epidemije korone u Jablaničkom okrugu testirano više od 200.000 osoba, najviše zaraženih u Aptivu i Juri

LESKOVAC

Ukupan broj testiranih lica na području Okruga od početka epidemije do danas je 209.216 osoba sa teritorije Jablaničkog okruga a za grad Leskovac 133.239 osoba, rekao je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije direktor ZZJZ Leskovac dr Ivan Sokolović.

„Od poslednjeg izveštavanja Gradskog štaba za vanredne situacije grada Leskovc do jučerašnjeg dana stigli su rezultati testiranja za 323 osoba, od toga za Leskovac 225, od čega je negativno 255 osoba a pozitivno je 68 osoba.”, dodao ej on.

Analizirajući dosadašnju situacijus a koronom rekoa je i da je najviše zaraženih bilo među radno sposobnim kategorijama a da ej najveći broj zaraženih bio u Aptivu i Juri.

Od početka sedmog talasa epidemije korone na teritoriji Jablaničkog okruga nije bilo smrtnih slučajeva, rekao ej doktor Sokolović.

On ej izneo podatak i da je do sada vakcinisano protiv korone malo više od 53 posto stanovništva na ovom području.

Upozorio je da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna i da tome pogoduju veliki javni skupovi kao i svadbe, veselja i druge vrste okupljanja.

Na današnjoj sednici usvojene su i tačke koje se odnose na aktivnosti Jedinica Civilne zaštite opšte namene i specijalizovane jedinice civilne zaštite za uzbunjivate u gradu Leskovcu.

„Zaposleni Gradske uprave grada Leskovca, Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove u saradnji sa Centrom Ministarstva Odbrane Leskovac izvršili su selekciju i odabir ljudstva za popunjavanje specijalizovane jedinice za uzbunjivanje na teritoriji grada Leskovca, u jedinice civilne zaštite opšte namene na teritoriji grada Leskovca je selekcija i odabir ljudstva u toku,“ – rekao je Milan Popović, šef Odeljenja za Opštu upravu i zajedničke poslove.

Izneta je i informacija o stanju izrađenosti Procene ugroženosti i Plana zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama od elementarnih nepogoda i drugih nesreća na teritoriji grada Leskovca, zatim izveštaj o sprovođenju preventivnih mera zaštite useva od požara i spaljivanja biljnih ostataka na otvorenom prostoru o kom je izveštavao Ivica Ranđelović načelnik Sektora za vanredne situacije, a javnost je informisana i o svim vidovima obučavanja subjekata iz oblasti zaštite i spasavanja u gradu Leskovcu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare