Od naredne školske godine u Vranju će moći da se studira i za strukovnu medicinsku sestru  

VRANJE 

Pored sedam do sada akreditovanih studijskih programa u Odseku Vranje Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija biće realizovan i osmi. To je Strukovna medicinska sestra i važiće od školske 2022/23. godine. 

Planom upisa predviđeno je da se na prvu godinu studija upiše 45 studenata. Zainteresovani maturanti, za upis studijskog programa osnovnih strukovnih studija Strukovna medicinska sestra, polažu prijemni ispit iz hemije. Studije traju tri godine, odnosno šest semestara, kroz koje se, ostvarivanjem svih obaveza – predispitnih i ispitnih, stiče diploma strukovne medicinske sestre.

„Značaj otvaranja studijskog programa Strukovna medicinska sestra ogleda se, pored ostalog, i u činjenici da u Pčinjskom okrugu, do sada, nije postojala mogućnost školovanja medicinskih sestara sa visokom stručnom spremom“, istakao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković. 

Otvaranje studijskog programa iz medicinskog polja, proizašlo je na bazi potrebe medicinskih ustanova za stručnim kadrom sa visokim obrazovanjem. Osnovni cilj studijskog programa osnovnih strukovnih studija Strukovna medicinska sestra je obrazovanje strukovnih medicinskih sestara koje će biti osposobljene za ostvarivanje najviših profesionalnih i etičkih standarda kroz samostalni i timski rad, u oblasti zdravstvene nege, u ustanovama primarnog, sekundarnog i tercijalnog nivoa.  

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare