Od države još 200 miliona za niški sport

NIŠ

  Dodatna finansijska pomoć za sportske klubove u Nišu stiže iz tekuće finansijske rezerve Republike Srbije a u pitanju je 200 miliona dinara koji će biti usmereni ka 70 klubova koji su imali takmičarske rezultate, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

 "Grad je prošle godine budžet namenjen sportu sa 400 miliona dinara prepolovio na 200 zbog teške finansijske situacije. Sada sam razgovarala sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem o tome kako završavamo ovu godinu ali i kako da pomognemo sportskim klubovima u gradu i ono što je najvažnije predsednik je ministru finansija dao zeleno svetlo da Nišu može da uplati još 200 miliona dodatnih sredstava iz tekuće budžetske rezerve. Danas je to zvanično usvojeno i na Vladi. Nama ostaje iz Gradskog budžeta 200 miliona o kojima će Komisija raspravljati već narednog meseca i dodeliti ih klubovima, a ovih državnih 200 miliona biće podeljeni klubovima koji imaju takmičarske rezultate a to je oko 70 klubova u Nišu. Odluku o tome doneće Gradsko veće", kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Apel gradonačelnice Niša ali i Komisije za sport koja će raspoređivati sredstva  iz budžeta Grada Niša je da se, pre svega, klubovi ujedine i tako postanu još jači ali i konkurentniji na takmičenjima za najveća odličja.

“Od ovih sredstava koje država šalje klubovi će, pre svega zbog teške situacije u vreme kovida, moći da opravdaju sredstva počev od 1.septembra ove godine do 1.jula naredne godine, a onda će od 1.avgusta morati finansijski da opravdaju uz izveštaj revizora na koji način su potrošili ta sredstva”, objasnila je gradonačelnica.

Dodala je i da će biti rigoroznije kontrole na koji način klubovi troše novac jer budžetska sredstva moraju da se pravdaju.

“Zbog toga apelujem i na rukovodstva klubova da već posle Nove godine sednemo i dogovorimo na koji način možemo da motivišemo mlade ljude da se bave sportom, da rukovodstva klubova ozbiljnije rade i na koji način možemo svi zajedno, a pre svega sportisti grada, i dalje proslavljaju ime Niša i naš grad”, istakla je gradonačelnica Sotirovski i dodala da će grad već iduće godine imati mnogo više mladih snaga koje će braniti boje Niša ali i države, a kako grad bude jačao sredstva će se povećavati kako bi svi bili zadovoljni.

Podsetila je da je ove godine u gradskom budžetu opredeljeno 200 miliona za sport plus 50 miliona za sportsku infrastrukturu.

“Već na početku naredne godine planiramo da kupimo dva minibusa koje ćemo davati klubovima da prevoze svoje članove kada odlaze na takmičenja da i na taj način pomognemo i olakšamo njihov rad”, zaključila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare