Od danas radi kupalište u Vučju

 

VUČJE

 

Od danas radi kupalište u Vučju a o bezbednosti kupača brine ekipa spasilaca koja je prošla neophodnu obuku, rekoa je za JUGpress direktor Agencije za lokalni ekonomski razvoj (ALER) Bojan Tojaga.

On je dodao da će ovo kupalište u narednih par dana i svečano biti otvoreno.

 

“Loši vremenski uslovi realno ne idu na ruke kupačima ali se mi nadamo da će ovaj uredjeni prostor već u narednih nekoliko dana oživeti”, kaže Tojaga.

Vucjanka kupaliste

Zvanična sezona  kupanja na Vučjanki, na uredjenom kupalištu , je od 20 . jula do 31 avgusta i u vreme od 10 do 18 sati .

 

Ovo kupalište je uredjeno zahvaljujući zajedničkom projektu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Agencije za lokalni ekonomski razvoj, .

 

Ukupna vrednost izvedenih radova je oko osam miliona dinara a iz gradskog budžeta je dodatno izdvojeno i mesnoj zajednici Vučje iz gradskog budžeta biće uplaćeno 544.000 dinara, za finansiranje kupališta na reci Vučjanka, i regulisanja nivoa reke preko brane kod kupališta.

Za angažovanje spasioca planirano je  494.000 dinara  a 50.000 dinara za angažovanje firme „Mehanizacija“ iz Niša koja će profesionalno stupšati i podizati branu.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare