Od 30. novembra treća konferencija “KreNI”

NIŠ

Treća „KreNI”  konferencija kreativnih industrija biće  otvorena 30. novembra od 10h u Oficirskom domu u Nišu.

“Izabrali samo 70 polaznika konferencije koji će 5 dana raditi sa ekspertima iz oblasti kreativnih industrija na rešavanju problema u društvu. Ove godine u okviru “KreNI” ,više događaja biće otvoreno za širu javnost, u želji da našim sugrađanima prikažemo snagu kreativnih industrija u stvaranju pametnih gradova. „KreNI talks“ će otvoriti konferenciju i imaćemo prilike da čujemo sve KreNI predavače na temu „Pametni gradovi“. Pametni grad je više od tehnologije, to je platforma za saradnju. Njegova kultura otvorenosti, efikasnosti i transparentnosti obogaćuje naše živote i stvara velike mogućnosti za poslovanje. A kolika je uloga kreativnih industrija u stvaranju ove platforme podeliće sa vama naši KreNI predavači. Pričaće nam o pametnim gradovima iz ugla arhitekture, informacionih tehnologija, dizajna, adevrtajzinga, menadžmenta i multimedijalnih tehologija”  kaže Snežana Andrić iz Mladih ambasadora, organizatora konfrerencije

U Oficirskom domu  u to vreme biće otvoren holandski kutak „Pametni gradovi“ i svi posetioci imaće prilike da saznaju zašto je Holandija dobila epitet „pametna zemlja“ i kako investicije u tehnologije daju odgovor na najveće društvene izazove.

Predviđeno je da 1. decembra  u Starup centru na Elektronskom fakultetu bude otvoren prvi „EU blockchain meetup“ u Nišu. Ovom prilikom biće predstavljene uspešne priče i iskustva iz Slovenije i Hrvatske u korišćenju i razvoju blokčejn tehnologije.

Istog dana u EU info kutku biće održana prezentacija Deska kreativne Evrope i predstavnika Vlade Republike Srbije o podršci kreativnim indsutrijama i strategijama razvoja.

U Američkom kutku održaće se  predavanje američkog profesora vizuelne i komunikacijske umetnosti „Multimedija u svakodnevnom životu“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare