Od 15 jula Niš turistima nudi panoramsko razgledanje iz autobusa

NIŠ

Poput svetskih metropola  Niš će turistima ali i Nišlijama od 15. jula omogućiti još jednu turističku uslugu.

Niš dobija panoramski autobus koji će obilaziti grad, kulturno istorijske spomenike  i turističke destinacije. Autobus ima 78 mesta od kojih će 48 biti na galeriji.

Kako kaže Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niš, panoramski autobus će imati početnu stanicu na parkinga iza Narodnog pozorišta i obilaziće  devet mesta u gradu koja turisti najčešće žele i da posete.Turistima će na ovaj način biće im olakšan obilazak znamenitosti.

Autobus će ići kroz grad i obići će Logor Crveni krst, Ćele kulu, Čegar, Medianau, Nišku Banju. Sve ono što je važno za turiste biće viđeno. Svakog dana biće organizovane tri vožnje”, k

Turistička tura trajaće 80 minuta. Turiste će sa najznačajnijim podacima o lokalitetima koji se obilaze upoznavati audio vodič za sada na srpskom i engleskom jeziku, ali će uskori to činiti na sedam jezika.

Cena karte za odrasle osobe je 400 dinara, dok će besplatno moći da razgledaju grad deca do 12 godina Jednu vožnju subvencionisaće grad Niš..

Iz meseca u mesec povećava broj turista i  posetilaca, naročito stranaca.  S obzirom na to da će i julu i avgustu biti vrlo posećenih turističkih i kulturnih manifestacija, poput Festivala folklora,  Nišvila i Filmskih susreta i drugih koji okupljaju veliki broj gostiju iz svih delova Srbije i stranaca, promocija novog turističkog autobusa bi trebalo da znači i značajan broj putnika.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare