Očišćeno priobalje Aleksandrovačkog jezera kod Vranja

VRANJE

Kiša koja je noćas padala i hladno vreme nisu sprečili Komunalnu policiju da sprovede akciju čišćenja terena pored  Aleksandrovačkog jezera, omiljenog izletišta Vranjanaca.

„Sakupljeno je evidentno manje komunalnog otpada nego prošle godine. Nešto preko osam kubika, odnosno 43 vreće kapaciteta 120 litara i samo 1,5 vreća sa površine vode“, izjavio je za Jugpres nakon akcije načelnik Komunalne policije Ivica Tašković.

On je dodao da su učestvovala 93 srednjoškolaca iz pet srednjih škola, kao i sedam profesora, devet predstavnika iz četiri udruženja, 12 članova grupe „Aktičistkinje“, trojica vatrogasca-spasioca sa čamcem, 17 pripadnika Komunalne policije i administracije Gradske uprave, četiri predstavnika iz JKP „Parking servis“ i devet predstavnika medija.

Akciju su podržali „Bivoda i „Kavim Jedinstvo“.

Cilj akcije, koja se organizuje drugu godinu zaredom, je podizanje ekološke svesti kod građana, poručuju organizatori.

„Pripadnici Komunalne policije će 1. i 2. maja deliti crne vreće za smeće od 120 litara svim izletnicima na četiri izletišta kod Vranja. To su Devotin, Pržar, Ćoška i Aleksandrovačko jezero. Na taj način sprečićemo da građani smeće bacaju ne u prirodu, već tamo gde treba“, rekao je načelnik Tašković.

Želja organizatora je da se prolećno čišćenje priobalja Aleksandrovačkog jezera nastavi i postane tradicija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare