Obuka za rad u građevinarstvu

VLASOTINCE
Građevina kao privredna grana je u ekspanziji u poslednje vreme. Gradi se na sve strane, niču stambeni objekti kao pečurke. Zainteresovani kupci i ne pitaju za cenu kvadratnog metra stana, a ista je situacija i sa poslovnim objektima. U trci za kupovinom i obezbeđenje poslovnog prostora kupci su spremni i da plćanja vrše avansno.
I dok kupce muče njihove muke dotle velike probleme imaju izvođači radova. Nema na tržištu rada dovoljno radne snage. Nema zidara, tesara, armirača, betonjeraca, a nema ni majstora za zanatske radove, kao što su parketari, električari, keramičari, a nema ni rukovaoca građevinskih mašina vozače bagera, viljuškara, utovarnih lopata, a pronaći dobrog rukovaoca kranom je prosto nezamislivo. Mnogi od njih sreću većom za zaradom potražili su van granica naše zemlje, i ako su novčane dnevnice, baš, dobro podignute i u srpskom građevinarstvu.
Da bi se amortizovalo stanje i popravilo u stanje srpskom građevinarstvu, vlasotinačka Tehnička škola, koja je u predhodnih 50 godina bila pravi i istinski bastion građevinarstva odlučila je da u saradnji sa austrijskom firmom ,,Strabag” organizuje obuku za armirače, tesare i rukovaoce građevinskom mehanizacijom za poslove izgradnje deonice autoputa Niš i Merdare.

  • Svi oni zainteresovani kandidati mogu da dođu na informativni razgovor u prostorije Tehničke škole, u utorak 30.avgusta u 11,00 sati. Za vreme trajanja obuke polaznici dobijaju novčanu nadoknadu od firme, ugovor za posao kao i uverenje za zanimanje za koje se budu opredelili. Obuke u trajanju od 240 časova se realizuju delom u prostorijama naše škole
    a delom na deonici puta kod Merdara – upoznao nas je Milivoje Đorđević, direktor vlasotinačke Tehničke škole sa potrebama za radnike za rad u građevinarstvu.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare