Obuka o primeni pravilnika o bezbednosti dečjih igralište

LESKOVAC

Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga i Ministarstvo privrede organizovalo je obuku o primeni pravilnika o bezbednosti dečjih igrališta.

Radi se o novom tehničkom propisu u cilju regulisanja oblasti bezbednosti dečjih igrališta na otvorenom prostoru sa ciljem podizanja svesti privrednih subjekata, nadležnih organa i drugih zainteresovanih strana koje primenjuju Pravilnik o bezbednosti dečjih igrališta.

Obuka je namenjena onima koji su uključeni u projektovanje, izgradnju, održavanje, nabavku i procese odlučivanja u vezi sa dečjim igralištima, odnosno svim privrednim subjektima (proizvođačima, uvoznicima i distributerima), lokalnim samoupravama, vlasnicima privatnih vrtića, benzinskih stanica, ugostiteljskih objekata i sl.

„Pravilnik je definisao rok od tri godine da se postojeća dečja igrališta prilagode propisima, a nova će biti građena po novom pravilniku“ kaže Snežana radivojević, stručni saradnik projekta.

„Na ovaj način će biti povećana bezbednost dece na igralištima i mogućnost povrede će se smanjiti na minimum. Pravilnik propisuje uslove koji je tiču se sprava i podloga na igralištima, zatim i ko je odgovoran ukoliko se desi neka nezgoda. Lokalne samouprave će biti dužne da izvrše renoviranje i adaptaciju po zahtevima pravilnika.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare