OBRAZOVANjE SPAJA, A NE RAZDVAJA

LESKOVAC

 

Udruženje APEL iz Leskovca (Udruženje profesionalaca u obrazovanju i učenju) je u Centru za stručno usavršavanje prezentovalo akciju „Obrazovanje spaja, a ne razdvaja“. Akcija udruženja sprovodi se u okviru Mreže prijatelja inkluzivnog obrazovanja Srbije u saradnji sa Centrom za interaktivnu pedagogiju (CIP) Beograd i Fondom za otvoreno društvo Beograd.

 

Cilj je stvaranje klime koja će biti adekvatna i povoljna za razvoj svakog deteta, tako da ova akcija podrazumeva stvaranje kluba učenika tri srednje škole i to Hemijsko-tehnološke, Tehničke i Tekstilne, rekla je Marija Stamenković, predsednik udruženja APEL i pedagog Hemijsko-tehnološke škole, i dodala da se praktično svi sa time nosimo, odnosno pokušavamo toj deci obezbediti pogodne uslove za razvoj.

 

Učenici ove tri škole će nakon obuke formirati klub pod nazivom „Obrazovanje spaja, a ne razdvaja.“ Tu će biti u mogućnosti da rade sa učenicima viših razreda osnovnih škola na njihovom motivisanju za dalje školovanje i pojašnjavanju da je obrazovanje nešto što je neophodno i izuzetno važno za budućnost i razvoj svakog deteta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare