Obradović u Vranju: Ovo što mi živimo više nije normalan život

VRANJE

U Vranju je, u petak, boravio lider Srpskog pokreta Dveri i član Predsedništva Saveza za Srbiju Boško Obradović.

On je održao konferenciju za novinare ispred zgrade Gradske uprave  na kojoj je govorio o njihovoj „Kampanji bojkota“ po Srbiji i zbog čega neće izaći na izbore u martu naredne godine.

„Mi smo u „Kampanji bojkota“ po Srbiji zato što ovo što mi živimo više nije normalan život, više nije ni normalan politički život, ovde više nema normalne parlamentarne debate, nema normalnih izbora, više nema normalnih medija i zato u takvoj situaciji ne možete učestvovati u tom nenormalnom političkom poretku, jer onda dajete na legitimitetu. Onda priznajete da je sve u redu, a zapravo ništa nije u redu“, rekao je Obradović.

„Nije u redu, kao što nije u redu ni ova vaša lažna fasada na zgradi pored nedavno otvorenog vranjskog Pozorišta ili ovo glumatanje da se baš sada, posle četiri godine vlasti, renovira Gradski park  ili Ulica Bore Stankovića, da bi eto kao nešto našminkali, da bi pred izbore otvorili neku ulicu ili park i da bi isto kao i ovu fasadu glumili da se nešto stvarno promenilo u Vranju. A zapravo se za četiri godine ništa nije promenilo, kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou. I to je naša poruka Bojkot, jer je potpuno ista situacija na svim nivoima“, rekao je Obradović.

On je dodao da u protekle četiri godine nijedan lider opozicije nije gostovao na televizijama sa nacionalnom frekvcncijom. Isto tako je i u Vranju od kada je vlast preuzela SNS. Ni jedan lokalni opozicioni lider ne može da gostuje na ovdašnjim televizijama.

„Dakle, nema uslova za normalne izbore. Nema izbora uopšte više u Srbiji. Mi ne možemo da se predstavimo građanima, odnosno biračima, a sve vreme paralelno 24 časa dnevno teče negativna kampanja protiv svih lidera opozicije na svim režimskim medijima. U takvoj situaciji nema izbora“.

On je podsetio da su šest meseci pre izbora objavili bojkot i da su u protekle tri nedelje obišli više od 100 gradova i opština u Srbiji sa „Kampanjomn bojkota“.

Mi nećemo pristati ni na kakav poziv da se o izborima razgovara u Narodnoj skupštini. Poručili smo svima i međunarodnim predstavnicima da je svaki razgovor što se tiče izbora završen.

„Mi smo duboko u „kampanji  bojkota“. Na te izbore nećemo izaći i jedino oko čega možemo da razgovaramo i sa vlašću u Srbiji i sa bilo kojim međunarodnim posrednikom jeste pomeranje izbornog termina sa marta, na jesen sledeće godine, a da pre toga dođe do sporazuma između vlasti i opozicije o uslovima za slobodne i fer izbore i da vlast da garancije da će to biti ispunjeno. A najbolje garancije su prelazna tehnička vlada sa koministrima iz redova opozicije, po uzoru na ono što je 2016. godine bilo u Makedoniji i Crnoj Gori.

I konačno izbori, ali devet meseci posle potpisanog sporazuma i početka rada prelazne tehničke vlade. Bez toga nema normalnih izbora u Srbiji“, rekao je Obradoviću Vranju i zaključio da u „Srbiji ne  vlada Srpska napredna stranka, već politička mafija na čelu sa braćom Vučić.

Kraći performans ispred zgrade na kojoj je okačena odslikana cerada u Vranju

Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri i član Predsedništva Saveza za Srbiju, ispred zgrade pored vranjskog pozorišta na kojoj je okačena odslikana fasada, priredio je, u petak, kraći performans.

On je, zapravo,  otvorio „Trg laži Aleksandra Vučića“ na, kako je rekao, „lažnoj fasadi“, umesto Trga Republike.

„Ova fasada na Pozorištu u Vranju zapravo je lažna fasada, odštampana cerada iza koje je stara i urušena fasada. Ovako izgleda čitava Srbija, sve je laž. Što bi naš narod rekao „spolja gladac, unutra jadac“. Zato će se od danas ovaj trg zvati „Trg laži Aleksandra Vučića“umesto Trg Republike. Građani Srbije imaju pravo da raskrinkaju laž u kojoj živimo već osam godina. Zato je danas svečano otvoren ovaj trg“, rekao je u Vranju lider Dveri Obradović.

Kada je nalepio novi naziv trga i na ceradi crvenom bojom napisao BOJKOT, Obradović je rekao: „Kao što je Vučić dobio upotrebnu dozvolu za Pozorište, tako sam i ja dobio dozvolu za ovo“  

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare