Obnavlja se teren u Pasi Poljani na kome je Piksi prvi put zaigrao fudbal

NIŠ

Meštani niškog naselja Pasi Poljana pokrenuli su peticiju da se uredi teren na kome je Dragan Stojković Piksi prvi put zaigrao fudbal, a koji bi prema najavama nadležnih iz Gradske opšrine Palilula trebalo da se uredi do proleća. Meštani ovog niškog naselja su sa oduševljenjem prihvatili ovu inicijativu, a peticiju je potpisalo više  od 1.700 građana. Njihova ideja je prihvaćena i od same gradske opštine. Mašine su već na terenu, a sva su očekivanja da će teren već na proleće biti spreman za utakmice i navijače. A boljeg trenutka z pokretanje ove petice nije bilo, srpski „orlovi“ su već u Kataru gde za par dana počinje Svetkso prvenstvo u fudbalu.

                         „Ovo je odlična ideja jer su deca zaboravila da igraju fudbal, a odavde je sadašnji selketror reprezentacije koji je Srbiju odveo na Svetsko prvenstvo. Bilo bi dobro da se igralište završi do proleća. Piksi je bio odličan i kao dete i  kasnije kada je postao slavan. Oduvek je bio fin i miran, voleo je fudbal. I sada je dobar. Krenuo je mlad da igra fudbal i videlo se da je pred njim velika karijera“, kažu meštani Pasi Poljane.

                        Stanovnici Pasi Poljane su i do sada ukazivali da je takozvani “teren sedam metara” ili “Mešurovo” zapušten i zaboravljen, iako je selektor koji je odveo reprezentaciju Srbije na Svetsko prvenstvo, upravo na tom terenu prvi put zaigrao fubal.

                      „U naselju Pasi Poljana živi dosta mladih koji se bave sportom, a odlaze u grad. Od šezdeset sela i prigradskih naselja samo mi nemamo teren za fudbal.  Ako je ceo svet mogao da zna za našeg proslavljenog fudbalera i Pasi Poljanu, sada selektora reprezentacije, valjda bi trebalo da znaju i Grad i država, kao i Fudbalski savez i Ministarstvo sporta“, kaže Milivoje Milić, odbornik u Gradskoj opštini Palilula.

                     Stariji žitelji Pasi Poljane dobro pamte vreme kada se na njihovom terenu igrao fudbal i kada je po njemu „pikao“ loptu Dragan Stojković- Piksi.

                         „Ove stative pamte mnoge generacije fudbalera, s obzirom da je pre više od trideset godina postojao klub koji je iznedrio mnoge dobre igrače. Ovo je naš mali, skromni dobrinos, da revitalizujemo i obnovimo teren. Želimo da ovim putem pošaljemo dodatnu energiju našim momcima u Kataru za dobre rezultate“, kaže Bratislav Vučković, predsednik Gradske opštine Palilula.

                        I dok mašine rade meštani Pasi Poljane se pripremaju za Svetsko prvenstvo, pored televizora,naravno. Niko od njih ne sumnja da će srpski fudbaleri dati sve od sebe i zaigrati srcem. Veruju i u njihovog Piksija, njegov izbor igrača i taktiku koju pripremaju. Svesni su da ne mogu da očekuju prevelik uspeh, ali je njima mnogo važnije da reprezentativci daju sve od sebe.

                      „Piksi je govorio deset posto je talenat,  deveset odsto je rad. On je to je dokazao na svom primeru, a ja pamtim da sam ga kad je počinjao često viđao na terenu sa loptom, toliko je bio predan fudbalu“, kaže jedan od stanovnika Pasi Poljane.

                      A priča o Piksiju se u ovom niškom naselju prenosi sa generacije na generaciju. I dok mašine uz ogromnu buku ravnjaju  fudbalski teren koji se renovira, dečaci koji tu prolaze na putu do škole ne mogu da odole a da podizanjem tri prsta u vazduh i usklicima „Piksi, Piksi“ i „Napred orlovi“ ne pozdrave svog idola i reprezentaciju pred početak Svetskog prvenstva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare