Objavljena zvanična selekcija „42. Borinih pozorišnih dana“ 

VRANJE

Predstavom „Ko je ubio Dženis Džoplin?“, po tekstu Tijane Grumić, u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta biće otvoreni „Borini pozorišni dani“ u Vranju. Manifestacija počinje u oktobru i već su selektovane predstave koje će biti izvedene na ovoj prestižnoj manifestaciji koja traje više od četiri decenije. 

Predviđeno je još šest dramskih ostarenja. To su „Izbiračica“ i „Kus petlić“ Narodnog pozorišta iz Subotice, zatim „Rolerkoster“ u izvođenju Ateljea 212. Predstavom „Poslednje devojčice“ gostuje Pozorište „Deže Kostolanji“ iz Subotice, dok će „Rat i mir“ izvesti Narodno pozorište iz Beograda. 

U čast nagrađenih nastupiće Kraljevačko pozorište predstavom „Crna ovca“ u režiji Snežane Trišić. 

To je saopšteno na konferenciji za novinare koja je održana u Pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju. Govorio je selektor Slobodan Savić, koji je istakao da je slogan ovogodišnjih pozorišnih dana „Kuda plovi ovaj svet?“, i on je proizašao iz „aktuelnih dešavanja u društvu“. 

„Uspeli smo da zadržimo kvalitet predstava i nismo pravili kompromise po tom pitanju. Svako odgovorno pozorište može da se nosi aktuelnim dešavanjima u društvu, a u tu grupa spada i Pozorište „Bora Stanković“, rekao je selektor Savić. 

Gradonačelnik Vranja koji je i predsednik odbora ove značajne manifestacije, Slobodan Milenković, istakao je da su se potruduli da Vranjancima prirede jedinstven pozorišni ugođaj. 

„Da pozorište bude ne samo zabava, već i mesto na kojem će se publika pokrenuti da razmišlja, promišlja, da ima priliku da stekne nova iskustva, a na kraju i da se edukuje“, kazao je Milenković. 

„Borini pozorišni dani“ trajaće od 21. do 28. oktobra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare