Obeleženo sedamdeset godina Okružne organizacije slepih

LESKOVAC

Mi koji povremeno dolazimo u ovaj grad primetimo da se uvek nešto događa, izgrađuju se zaobilaznice, putevi, tržni centri i puno toga u gradu kada je u pitanju infrastruktura. Međutim ni jedan grad neće postati velegrad izgradnjom ovoga što sam pomenuo, on će to postati, između ostalog i zbog toga što će izgraditi jedan korektan odnos prema invalidima, rekao je danas, na svečanosti povodom 70 godina postojanja i rada Okružne organizacije slepih u Leskovcu predsednik Saveza slepih Srbije Milan Stošić .

On je ocenio da su “grad Leskovac i rukovodstvo grada ” to prepoznali i da je zato , po njemu “Leskovac ne grad već velegrad”.

Predsednik Okružne organizacije Milivoje Đokić je rekao da je ovo veliki dan za tu organizaciju i najavio potpisivanje pobratimstva sa Gradskom organizacijom slepih i slabovidih lica iz Skoplja.

Zamenica gradonačelnika Jasmina Ranđelović je rekla da je 70 godina uspešne udružene borbe za ostvarenje prava slepih i slabovidih vredna divljenja i istakla da grad ceni trud, hrabrost i zalaganje ove organizacije koju je gradonačelnik kandidovao za ovogodišnjeg dobitnika Oktobarske nagrade Grada Leskovca.

„Dva projekta vašeg udruženja za 2019. godine su odobrena i za te namene je iz budžeta grada izdvojena suma od 1.420.000,00 dinara, juče je izvršena podela ugovora a uplaćena su i sredstva za realizaciju svih projekata iz oblasti socijalne zaštite”, dodala je Ranđelović.

Direktorka škole u „Veljko Ramadanović” Zemunu Radmila Laban je govorila o radu škole koja neguje, obrazuje i vaspitava slepu i slabovidu decu od rođenja do 15. godine po redovnom nastavnom planu i programu, ali i srednje škole sa nekoliko obrazovnih profila koja posluje u okviru ove ustanove.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x