Obeleženi Dan kopnene vojske i Dan pešadije

NIŠ

Na trgu Kralja Milana  za  Nišlije  je priređen – plac koncert, na kome su nastupali pripadnici Vojnog orkestra – Niš, poznatog po svojim nastupima u zemlji i inostranstvu, potom  nastup folklornog ansambla „Šajkača“, u čijem su sastavu pripadnici Kopnene vojske i garnizona Niš.

Pored kulturno zabavnog dela programa prolaznici su mogli da vide  prikaz opreme i naoružanja izviđačkih, padobranskih i jedinica Vojne policije, kao i rad sa službenim psima i  prikaz dela sposobnosti jedinica Kopnene vojske, kroz prikaz borilačkih veština.

„Danas spajamo dva praznika – jubilej stogodišnjice završetka Prvog svetskog  rats , Velikog rata i 16. novembar, Dan Kopnene vojske i Dan pešadije.Ovde u centru Niša , kao i u nekom drugim gradovima i opštinama Komanda kopnene vojske je pripremla i organizovala mali tehničko- taktički zbor , angažovanje vojnog orkestra Niš i angažovanje našeg vojnog folklornog ansamba “Šajkača, kao i prikaz borilačkih veština“ rekao je Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, koji je dodao da mi je želja da se  na simboličan način pokaže povezanost građana Niša i svih Nišlija  sa vojnicima, podoficirima i oficirima Garnizona Niš i Kopnene vojske.

Pripadnici Kopnene vojske nedavno su izveli veliku vežbu povodom pobede u Velikom ratu, pod nazivom „Vek pobednika 1918-2018.“.

„ Ovo je deo moderne opreme kojom raspolažu pripadnici kopnene vojske. Ovog puta nismo želeli u većem brojnom stanju da se prikazujemo građanima Niša već simbolično u manjem broju a sa željom da nastavimo tradiciju koja već postoji ovde u Nišu, a to je da povodom ovog dana, pripadnici Kopnene vojske budu sa građanima Niša.“ zaključio je general-potpukovnik Milosav Simović.

Pored Niša pripadnici Kopnene vojske bili su danas u  Aleksincu, Svrljigu, Knjaževcu, Beloj palanci , Babušnici, Vlasotincu, Crnoj Travi, Pirotu , a kako je planirano za Dan Vojske u aprilu biće i u drugim garnizonima u centralnom i severnom delu Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare