Obeležen Međunarodni dan vršnjačkog nasilja

VLASOTINCE

Udruženje Bezbedno dete u saradnji sa lokalnom samoupravom Vlasotinca organizovalo je tribinu povodom obeležavanja Međunarodnog dana vršnjačkog n

asila. Tribini su prisustvovali osnovci sa područja vlasotinačke opštine.Na tribini je istaknuto da se veoma često susrećemo sa nekom vrstom nasilja, ali i sa nasiljem među vršnjacima.
“Opština Vlasotince se trudi da, u saradnji sa Fondacijom “Tijana Jurić” i Udruženjem Bezbedno dete, doprinese stvaranju ambijenta u kome ćemo otvoreno da razgovoramo o bezbednosti dece, vršnjačkom nasilju, opasnostima koje vrebaju na internetu i drugim temama koje su važne za vaše zdravo odrastanje. Danas su deca izložena ogromnim izazovima koji vrebaju sa društvenih mreža i interneta, ali i od vršnjaka, na žalost. Neophodno je međusobno uvažavanje , poštovanje drugačijeg stava i mišljenja i razvijenje sposobnosti da argumentovano razgovaramo. Svaki vid nasilja produbljuje konflikte koji mogu da imati dublje posledice – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.


Opštinski većnik zadužen za obrazovanje Aleksandar Jović , istakao da je danas posebno veliki rizik od sajber nasilja koji vreba svako dete.

  • O nasilju se ne ćuti i nasilje se ne toleriše i za samo nasilje nema opravdanja. Uvek imajte to na umu i budite sigurni da uz blagovremeno reagovanje svaki problem može da se reši i da tako možete biti zaštićeniji – poručio je Jović.
    Gimnazijalka Mila Mitić vodila je razgovor sa prisutnim učenicima o značaju prevencije i zaštite od rizičnog ponašanja i bezbednosti.

  • Predsednica Udruženja Bezbedno dete Jelena Đokić zahvalila se prisutnim učenicima i lokalnoj samoupravi na podršci koju ima u svom radu i istakla:
  • Verujem da je Vlasotince opština koja će sa ovakvom decom biti bezbedno mesto odrastanje, svi zajedno moramo stvarati i održavati atmosferu koja to upravo neguje – zaključila je Jelena Đokić.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare