Obeležen Dan opštine Vlasotince

VLASOTINCE
U sali bioskopa Kulturnog centra Vlasotinčani su svečanom sednicom obeležili Dan opštine – 10.oktobar uz prisustvo mnogobrojnih gostiju, a svečanosti je prisustvovo i ministar bez porfelja Novica Tončev, zatim državni sekretari Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije.
Posle intoniranja himne Srbije vokalne grupe Libero, prikazan je dokumentarni desetominutni film o svemu onome što je izgrađeno i urađeno u predhodnih 12 meseci.
Svečano sednicu otvorio je Milan Jović, predsednik Skupštine opštine Vlasotince, pozdravljajući sve goste koji su došli na ovaj dan koji svečarskog karktera i podsećanje na prošla ratna vremena u Drugom svetskom ratu.
Bratislav Petrović, predsednik opštine Vlasotince naglasio je da ,,lokalna vlast čini sve što može, u datim okolnostima, da život građana učini boljim i lakšim”, a posebno je naglasio:

 • Godinama je Vlasotince bilo gradilište na kome su se nizali novi, rekosnstruisani i dograđeni objekti. Godinama se radilo na kapitalnim projektima koji su suštinski promenili uslove života i rada naših građana, pre svega naše dece. Ove godine na redu su bili investiciono manji , ali za građane veoma bitni radovi. I ove godine imali smo značajnu pomoć resornih ministarstava. Posvećeno smo radili na tome da svaki raspoloživi dinar iz drugih fondova donesemo u Vlasotince i u tome smo uspevali. Putevi, ulice, mostovi, škole, ustanove kulture, zdravstvene ustanove i objekti vodosnabdevanja samo su neki od objekata koji su ulepšali izgled vlasotinačke opštine i ljudima olakšali svakodnevnicu. I u narednom periodu nastavićemo sa ulaganjima u oblasti komunalne infrastrukture, a najvažnije od njih je rekonstrukcija fabrike vode. To je posao koji radimo iu više faza, ali je važno da smo ga započeli. Dakle, posvećenost koju smo do sada pokazli u uređenju našeg mesta ostaje. To je naša obaveza, ali pre svega naše opredeljenje. Posebno mi je zadovoljstvo što mogu da najavim da nas, za par nedelja, očekuje otvaranje novog proizvodnog pogona kompanije Gruner u Vlasotincu. Njega će, prema najavi, otvoriti predsednik republike Aleksandar Vučić. Lokalna samouprava obezbedila je potrebne infrastukturne uslove. A činjenica da su naši najviši predstavnici države i vlade često poslednjih godina dolazili u Vlasotince na otvaranje kapitalnih objekata, samo je potvrda kontinuiteta jednog rada koji je usmeren na bolji život naših građana – naglasio je na kraju govora, predsednik vlasotinačke opštine, Bratislav Petrović.
  Za govornicom se pojavio i ministar bez porfelja, Novica Tončev u Vladi Republike Srbije koji je u ime Vlade Republike Srbije i u svoje lično ime čestitao praznični 10.oktobar i između ostalog rekao:
 • Vlasotince spada u red, 44 neću da kažem, nerazvijenih, ali manje razvijenih opština i Vlada i predsednik vode računa o ovakvim opštinama i upravo zbog toga je formirano ovakvo ministrstvo koje zaduženo za razvoj nedovoljno razvijenih opština. Za razvoj opština u Jablaničkom okrugu izdvojeno je do sada preko sto miliona dinara. Mi kao ministarstvo nismo se mešali u odabir projekata, to su radile same lokalne samouprave, i zato im poručujem da rade što više projekata a ja ću kao i moje ministarstvo učiniti sve da im se pomogne u relizaciji tih projekata – obećao je ministar Novica Tončev.
  Za razliku od ranijih godina ovom prilikom dodeljen je mnogo manji broj oktobarskih priznanja.
  Oktobarsko priznanje u obliku ,,Diploma 10.oktobar” pripalo je:
 • Milivoju Đorđeviću, direktoru Tehničke škole u Vlasotincu, koji je u u poslednjih sedam godina pokrenuo niz akcija, inicijativa i projekata koje su Tehničkoj školi omogućile da se razvija i u edukativnom smislu. Kruna njegovog rada i truda je odluka resornog ministarstva da ova škola bude jedan od nekoliko trening centara u rbiji za oblast dualnog obrazovanja.
 • Slaviši Šušuliću, profesoru srpskog jezika i književnosti u OŠ ,,Siniša Janić” u Vlasotincu, za njegov nesebičan doprinos humanitarnom i volonterskom radu, koji je između ostalog postao i prvi pedagoški savetnik u opštini Vlasotince, a svoje znanje preneo je i snimanjem časova za internet platformu RTS Palneta.
 • Željanu Rakeli, predsedniku Moto kluba ,,BMV” Dalmacija iz Splita, koji već sedam godina aktivno sarađuje sa opštinom Vlasotince, PU ,,Milka Dimanić” i Moto klubom ,,BMV Vlasotince”. Izuzetan je humanista, organizator i donator najmlađoj populaciji, donirajući, svakee godine, deci u vlasotinačkom vrtiću vredne poklone u vidu opreme, kao što su televizori, lap topvi, desktop računari, klima uređaji…
  Oktobarska priznanja u obliku ,,Pohvale” dodeljene uručene su:
 • Sporstko rekreativnom centru ,,Vlasotince”, čiji su upošljenici na čelu sa direktorom Sašom Đokićem mnogo toga uradili na unutrašnjem uređelju objekta.
 • Mesnoj zajednici Batulovce, jer su sami meštani i rukovodstvo sela inicirali i sproveli niz akcija na uređenju sela, tako da Batulovce, može se slobodno reći, slovi za jedno od najuređenijih sela u vlasotinačkoj opštini.
  U ime nagrađenih direktor Tehničke škole Milivoje Đorđević zahvalio se na priznanjima koja su im uručena, a posebnu zahvalnost direktor Đorđević je iskazao vlasotinačkoj lokalnoj samoupravi koja je svih predhodnih godina zdušno podržavala sve aktivnosti Tehničke škole.
  U ime Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš, potpukovnik Zoran Stojanović, uručio je zahvalnicu opštini Vlasotince i predsedniku Bratislavu Petroviću za dosadašnju uspešnu saradnju.

  Splitski Dalmatinac
  JEDAN JE ŽELjAN RAKELA
  Danas kada živimo u vremenu koje je podosta nemirno i kada se vrlo često čuju i kažu neprimerene reči, sa bilo koje strane, Splićanin Željko Rakela, predsednik Moto kluba ,,BMV” Dalmacija iz Splita, u Vlasotincu je našao novi dom, zahvaljujući najvećim delom Mišku Nikoliću iz vlasotinačkog moto kluba.
 • Čestitam vam Dan opštine i hvala vam na ovom priznanju. Napravio sam do sada dosta humanitarnog rada u mnogim gradovima Hravatske, ali za to nisam dobio nikakva priznanja. Zato mi je posebno drago što sam ovo priznanje za moj rad dobio u vašem gradu,gde smo uvek dočekivani u predhodnim godinama na poseban prijateljski način – rekao je Splićanin Željan Rakela a prisutni u sali gromoglasnim aplauzom još jednom su iskazali poštovanje prema ovom osvedočenom human
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare