Obeležavanje parking mesta

VRANJE

U narednih mesec dana u Vranju će biti završeno komletno obeležavanje parking mesta u ulicama u kojima je na osnovu odluke Skupštine grada  izmenjen režim saobraćaja.

 

Taj posao radi novoosnovano Javno komunalno preduzeće „Parking servis“ i novim režimom saobraćaja obuhvaćeno je 11 ulica u gradu.

„Radi se o centralnim gradskim ulicama u kojima je nakon postavljanja saobraćajnih znakova počelo sa obeležavanjem horizontalne signalizacije. Zbog stanara koji imaju probleme sa nepropisnim parkiranjem ispred svojih domova, parking mesta su najpre obeležena u Ulici Oca Justina Popovića u naselju Češalj i delu Ulice Branislava Nušića“, kaže direktor „Parking servisa“, Marjan Stanković.

On dodaje da je centralno gradsko jezgro znatno rasterećeno i da će saobraćaj sada biti uređen. Ulice su jednosmerene i sa desne strane su mesta za parkiranje.

Za stanare ulica u kojima je izmenjen režim saobraćaja, „Praking servis“ izdaje povlašćene mesečne parking karte po ceni od 340 dinara. To znači da će svoja vozila moći da parkiraju isključivo u zoni u kojoj žive.

Elaborat o izmenjenom režimu saobraćaja svojevremeno je uradila Tahnička škola u Vranju na zahtev JP „Direkcija za razvoj i izgradnju“, koje je u skladu sa zakonom prestalo da radi.

Da bi posao bio završen u predviđenom roku priključiće se i ekipe JP „Vodovod“ u Vranju.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare