Obeležavanje Evropskog dana autizma u ponedeljak u Delta Planetu

NIŠ

Pod sloganom “Autizam je moja super moć” u ponedeljak 3. oktobra od 15 sati u tržnom centru “Delta Planet“ biće obeleženi Evropski dan autizma i Svetski mesec autizma.

Udruženje roditelja  DAN organizuje niz radionica kojim će obeležiti ova dva značajna datuma. Prva u nizu radionica počinje u 16 č. i traje jedan sat. Reč je o radionici muzičkog studija “Mjuzikorn” a centralna tema je ”oseti instrument”.

                              Potom sledi radionica centra “Psihosfera” na kojoj će biti reči o emocijama i interesovanjima. Program ove radionoce počinje u 17h, a sat vremena kasnije sledi oslikavanje dečjih lica sa  saradnji sa centrom Senzor Džim kao i kretivna radionica na kojoj će se praviti senzorne igračke za mališane.

                              Od 18 sati sledi radionica za decu u saradnji sa centrom Robokod, odmah nakon toga od 19č. nastupaju niški muzičar Oliver Katić i dečiji hor Čarolija. Kraj programa predviđen je za 20 sati.

                                U svim zemljama Starog kontinenta 3. oktobra se obeležava Evropski dan autizma, koji je ustanovljen kao doprinos poštovanja dostojanstva osoba sa autizmom i ostvarenja njihovih ljudskih prava. Procenjuje se da u Evropi živi oko 5 miliona osoba sa autizmom koje čine o,6 odsto ukupne populacije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare