O SUDSKOJ JEDINICI U PREŠEVU POSLE PROCENE BROJA STANOVNIKA

BEOGRAD

Ministar pravde Nikola Selaković kaže da će , posle popisa i procene broja stanovnika u opštinama Preševo i Bujanovac,  biti analizirana potreba za otvaranjem sudske jedinice u Preševu.

Selaković je,  odgovarajući na pitanje poslanika Rize Halimija u Skupštini Srbije pre dva dana , rekao da je na sastancima koji su održani između predstavnika opština jugoistočne Srbije i Ministarstva pravde konstatovani problemi i definisani okviri u kojima će se rešavati.

Dve od četiri stavke su uslovljene izvršenjem procene broja stanovnika u opštinama Preševo i Bujanovac.

 

“Što se tiče izbora sudija porotnika i albanske nacionalnosti mi smo taj izbor završili. Što se tiče izbora nedostajućeg sudije u Prekršajnom sudu u Preševu mi smo i taj izbor završili, i ostalo je još da se sprovede konkurs za izbor ovlašćenog sudskog tumača za albanski jezik za područje Višeg suda u Vranju”, rekao je Selaković u Skupštini Srbije.

On je rekao da se trenutno  u vladinoj komisiji,  koja odobrava zapošljavanje,  nalazi zahtev suda u Bujanovcu za dodatnim zapošljavanjem sudijskih pomoćnika.

Selaković je “uveren “ da će i to biti  realizovano I da će “ nakon procene broja stanovnika i popisa stupiti u realizaciju onoga što smo se dogovorili”.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare