O saradnji Niša i Austrije

NIŠ

Kako unaprediti i proširiti saradnju između Austrije i grada Niša bila je tema razgovora austrijskog ambasadora u Srbiji Kristijana Ebnera, počasnog konzula Austrije u Nišu Gorana Jovanovića i gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i njenih saradnika, koji je bio u prvoj zvaničnoj poseti Niša.
„ Imali smo prilike da danas razmenimo mnogo toga, kada su naše vizije u pitanje, šta ćemo i kako ćemo nadalje kad je u pitanju saradnja Austrije i samog Niša. Posebno mi je zadovljstvo što smo mogli da se pohvalimo, ne samo dobrom saradnjom sa austrijskim kompanijama, već i to što će „Palfinger“, kao važna investicija, vrlo brzo doći u naš grad“,kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.
Ambasador je istakao da je Niš kao grad privlačan za nove austrijske ulagače čemu doprinose i dobra iskustva onih koji ovde godinama već posluju. On je rekao da je Niš lider i po tome što prvi put u svojoj istoriji ima ženu na čelu grada, čime pokazuje da želi da bude moderan evropski grad.
„Privilegovani smo što imamo vrlo aktivnog i uglednog počasnog konzula u gradu. To pokazuje koliko je Austriji važan ovaj grad i ovaj region. Imali smo vrlo dobar i zanimljiv razgovor o ekonomskim šansama za austrijske kompanije. Niš je postao važan grad za austrijske investicije, i Ambasada Austrije, sa mnom na čelu, pokušava da pojača ove investicije i da privuče nove austrijske investitore da dođu. Naučno-tehnološki park je jedan od poslovnih elemenata koje Niš nudi, i siguran sam da će ove nove prilike privući nove austrijske investicije“, kazao je Kristijan Ebner. (kraj) VP/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare