O javnom slušanju Odbora za budžet i finansije medije nisu obavestili

LESKOVAC

Leskovački mediji nisu bili obavešteni o javnom slušanju Odbora za budžet i finansije ali su zato uredno obavešteni da o akcijama čišćenja , koje su organizovane proteklog vikenda.

Informacija o ovom javnom slušanju je objavljena samno na sajtu grada a na njega su pozvani i gradjani .

Javno slušanje je organizovano “radi pribavljanja informacija, odnosno stručnih mišljenja o predlozima akata koji su u skupštinskoj proceduri, i to:

–       Izveštaj o radi i poslovanju Fonda za zaštitu sredine grada Leskovca za 2018. godinu.

–       Program korišćenja sredstava Fonda za zaštitu sredine grada Leskovca za 2019. godinu.

–       Program korišćenja sredstava budžetskog Fonda za razvoj poljoprivrede na teritoriji grada Leskovca za 2019. godinu,

radi razjašnjenja pojednih rešenja u vezi sa pitanjima iz nadležnosti Odbora za budžet i finansije, kao i radi praćenja sprovođenja Odluke o budžetu grada Leskovca za 2019. godinu”, navodi se u odluci koja je doneta 14. februara.

“Na javno slušanje pozivaju se odbornici Skupštine grada Leskovca, gradonačelnik, članovi Gradskog veća, predstvanici Gradske uprave: Odelenja za finansije, Odelenja za zaštitu životne sredine i Odelenja za privredu i poljopruvredu, predstavnici Fonda za zaštitu životne sredine grada Leskovca i Fonda za razvoj poljoprivrede na teritoriji grada Leskovca, predstavnici Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Švajcarske kancelarije za saardnju (SCO) i PROZONE – kompanije za razvoj i implementaciju softverskih rešenja imajući u vidu da je organizovanje ovog javnog saslušanja deo avaluacije projekta e-parlamenta”, navodi se u toj odluci.

Na javno slušanje Odbora za budžet i finansije pozvani su i svi zainteresovani građani, dodaje se.

Pod uslovom da poziv vide na sajtu grada, naravski.

“Cilj javnog slušanja je da se poveća stepen informisanosti donosilaca odluka i poveća javnost u radu Skupštine grada, kao i da se unaprede odluke koje konosi Skupština grada”.

Nije baš jasno kako misle da “unaprede javnost u radu” a medije ne obaveste o ovome.

Zato su mediji uredno obavešteni da je su isplaćeni putni troškovi u osnovnim i srednjim školama i jubilarne nagrade.

Ispada da je važnije da javnsiot zna za to nego da bude informisana o tome kako se radi Fond za zaštitu životne sredine, kako će koristiti novac opredeljen u 2019. godini i kako novac iz budžeta koristi Fonda za razvoj poljoprivrede.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare