O čemu je sve danas odlučivao Privremeni organ u Leskovcu

LESKOVAC

Članovi Privremenog organa Grada Leskovca na 5. sednici usvojili su predlog godišnjeg Plana rada Štba za vanredne situacije Grada Leskovca za 2024. godinu. Obrazlažući predlog Milan Popović, šef Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove, rekao je da štab planira dve redovne sednice, što je zakonska obaveza, na kojima će razmatrati jedanaest tačaka, a da to ne isključuje da, ukoliko dođe to toga, štab održi i sednice vanrednog karaktera. Popović je obrazložio i sledeću tačku Dnevnog reda, predlog Odluke o određivanju subjekata od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje na teritoriji grada Leskovca za 2024. godinu, rekavši da 15 privrednih društava i drugih pravnih lica čine ove subjekte, a koja obavljaju poslove i raspolažu resursima od naročitog značaja za zaštitu i spasavanje građana, materijalnih, kulturnih i drugih dobara u slučaju opasnosti i nesreća izazvanih elementarnim nepogodama i drugim nesrećama u skladu sa svojom delatnošću.

Doneta je odluka da se iz tekućih rezervi Grada Leskovca iznos od 4.219.325,82 dinara zbog plaćanja taksi priključenja nove trafo stanice kompleksa Opšte bolnice na elektrodistributivnu mrežu.

Članovi Privremenog organa usvojili su i odluku kojom se reguliše postupak dodele novogodišnjih paketića za decu do deset godina starosti sa teritorije Grada Leskovca. Formirana je komisija koja će organizovati i kontrolisati prijem i distribuciju paketića.

Ćlanovi Privremenog organa danas su dali saglasnost na prodaju parcela u vlasništvu grada. (kraj) IS/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare