NUNS: Utvrditi ko ugrožava bezbednost Dinka Gruhonjića

BEOGRAD

Nezavisno udruženje novinara Srbije poziva nadležne organe da što pre sankcionišu osobe koje su uputile najnovije pretnje novinaru Dinku Gruhonjiću koje su posebno opasne jer su upućene članovima njegove porodice.

U noći 25. aprila putem društvene mreže Facebook upućene su pretnje Dinku Gruhonjiću i članovima njegove porodice – supruzi, deci i sestri, optužujući ga da je „izdajica“ uz gomilu gnusnih reči i izraza, te je osoba koja je pretila pokušavala da ga pozove putem Fejsbuk mesindžera.

Podsećamo javnost da je ovo samo jedna u nizu pretnji Gruhonjiću, te da su mu čak i u ulazu zgrade u kojoj stanuje s porodicom bile ispisivane preteće poruke, što više nego jasno ukazuje na ugroženu bezbednost njega i njegove porodice.

Država snosi odgovornost, jer su brojni nosioci javne vlasti i njihovi tabloidi javno etiketirali Gruhonjića, zbog njegovog profesionalnog novinarskog rada, i to često i na nacionalnoj osnovi.

NUNS podseća državne organe da je ovo sedmi slučaj napada i pretnji upućenih novinarima u poslednjih desetak dana i da su se tim povodom oglasile i međunarodne novinarske organizacije ukazujući na njihovu opasnost. NUNS poziva državne organe da što pre reaguju, jer nerešavanje slučajeva samo podstiče počinioce da nastavljaju sa napadima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare