NUNS: ŠOVINISTIČKO DENUNCIRANJE GRUHONJIĆA

BEOGRAD

Informer i Pink pokazuju da u ostvarenju svojih namera da prokažu svakog ko drugačije misli, ne prezaju ni od prebrojavanja krvnih zrnaca

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) danas u saopštenju najoštrije protestuje zbog tekstova u tabloidu Informer i TV Pink, za koje smatra da “predstavljaju klasičan primer šovinističkog denunciranja Dinka Gruhonjića, predsednika Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV)”.

“Jasne aluzije na Gruhonjićevo nacionalno poreklo, korišćenjem izmišljenog imena ‘Sabahudin’, predstavlja najgrublje kršenje Etičkog kodeksa i promovisanje govora mržnje”, upozorava NUNS.

Prema stavu NUNS, na ovaj način Informer i Pink “pokazuju da u ostvarenju svojih namera da prokažu svakog ko drugačije misli, ne prezaju ni od prebrojavanja krvnih zrnaca”.

“Na taj način potvrđuju tezu Dinka Guhonjića da u nekim medijima mogu jasno da se uoče zameci fašističkih ideologija, jer argument u vidu korišćenja imena ‘Sabahudin’, u obračunu sa predsednikom NDNV, prvi put je iskonstruisan upravo u nekim pronacističkim organizacijama”, zaključuje NUNS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare