NUNS: Pretnje bombom medijima – Nadležni da pojačaju međunarodnu saradnju i ubrzaju pronalaženje počinilaca

BEOGRAD

Posle Adria media grupe, proteklog vikenda na meti lažnih dojava o postavljenim bombama našli su se Bečejski mozaikRadio televizija Vojvodine, koja je morala da evakuiše dve zgrade, i Udruženje novinara Srbije u čijoj zgradi se nalaze i prostorije Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Poslednjih nekoliko meseci institucije u Srbiji su žrtve masovnih dojava o postavljenim bombama, za koje se do sada, na sreću, ispostavilo da su lažne. Na meti ovih „hakera“ sada su se našli mediji i profesionalna novinarska udruženja.

Prema navodima Ministrastva unutrašnjih poslova pretnje stižu uglavnom iz inostranstva, pretežno iz Poljske, Gambije, Irana, Nigerije, Ukrajine, Slovenije i Rusije. Za protekla tri meseca identifikovano je i uhapšeno nekoliko državljana Srbije i jedan državljanin Gambije.

Nezavisno udruženje novinara Srbije osuđuje ove pretnje bombama i svaki drugi oblik uznemiravanja građana i poziva nadležne institucije u Srbiji da reaguju brže i oštro kazne počinioce. Takođe, pozivamo policiju i tužilašto da ulože dodatne napore, pojačaju međunarodnu saradnju i učine sve kako bi se zaustavilo dalje maltretiranje građana Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare