NUNS POZIVA NA BOJKOT INFORMERA

BEOGRAD

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije osuđuje hajku koju tabloid Informer vodi protiv portala KRIK.rs

NUNS smatra da su optužbe izrečene na račun Stevana Dojčinovića, urednika ovog portala, predstavljaju poziv na linč i ugrožavaju njegovu bezbednost.

NUNS pozivu Ministarstvo unutrašnjih poslova da istraži i obavesti javnost da li su pojedine informacije iz tekstova objavljenih u Informeru potiču iz državnih organa. Važno je da se utvrdi na koji način je ovaj tabloid došao do podataka koji su bili poslati samo novinarima KRIK.rs. MUP i nadležni organi su dužni da utvrde da li se prema Dojčinoviću i novnarima portala KRIK.rs primenjuju mere praćenja i prisluškivanja.

NUNS, ne samo zbg ovog slučaja, već pre svega zbog svakodnevne prakse vođenja hajki, vređanja, omalovažanvanja i upotrebe uvredljivih izraza poziva sve javne lčnostosti na bojkot Informera. Davnjem izjava ovom tabloidu podržava se i legitimše govor mržnje nekultura, linč pojedinaca. Javne ličnosti moraju biti svesne svoje odgovornosti za stvaranje demokratske atmosfere u društvu.

NUNS apeluje na sve one koji žele da žive u pristojnom društvu i državi, u kojoj će kritika biti zasnovana na argumentima, a ne na uvredama i primitivizmu, da takav svoj stav pokažu i odnosom prema tabloidu Informer i drugim medijima koji zagađuju javnu scenu i urušavaju ugled novinarske profesije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare