NUNS: Najviši državni funkcioneri da osude ponašanje Vojslava Šešelja u Narodnoj skupštini

BEOGRAD

Nezavisno udruženje novinara Srbije osuđuje uvrede upućene novinarki Danasa Snežani Čongradin koje je u Narodnoj skupštini Republike Srbije izrekao Vojislav Šešelj, poslanik i lider Srpske radikalne stranke.

“Šešelj je reagujući na tekst Snežane Čongradin „Zašto nisam napisala izveštaj iz Srebrenice?“ novinarki uputio niz neprimerenih uvreda i dodao: „a ja bih svakog ovakvog novinara, koji ovo napiše poslao na 20 godina robije“.

NUNS smatra da je ovakvo komentarisanje i vređanje novinarke od strane javnog funkcionera neprihvatljivo a pogotovo kada je izrečeno u Narodnoj skupštini.

NUNS je više puta upozoravao na neprimereno ponašanje Vojslava Šešelja i drugih poslanika u Narodnoj skupštini prema novinarima i smatra da je ovakvo ponašanje direktna posledica stvaranja atmosfere netolerancije prema slobodi izražavanja i informisanja. Na ovaj način javni funcioneri ne samo da ne osuđuju napade i pritiske na novinare već podstiču takvo ponašanje.

NUNS poziva predsedavajuću u Narodnoj skupštini da reaguje na ovakve istupe Vojslava Šešelja i ostalih poslanika i zahteva od najviših državnih organa da osude takvo ponašanje javnih funkcionera “, navodi se u saopštenju NUNS-a.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare