NUNS najoštrije osudio napad na novinarke TV Pink

BEOGRAD

Nezavisno udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuje fizički napad na novinarke TV Pinka Gordanu Uzelac i Maru Dragović. One su danas napadnute tokom protesta Dveri ispred zgrade televizije TV Pink sa kojeg su ove dve novinarke izveštavale.

NUNS pozdravlja hitru akciju policije i privođjenje vinovnika ovog teškog incidenta, kao i brzu reakciju samog ministra policije dr Nebojše Stefanovića koji je u vanrednoj emisiji na Televiziji Pink oštro osudio nasilje nad novinarima. Očekujemo da će policija i ubuduće brzo reagovati u sličnim situacijama a da će ministar Stefanović svojim autoritetom doprineti da se mnogi nerazjašnjeni napadi na novinare što pre razreše.

NUNS i ovom prilikom ukazuje da se u sve složenijoj atmosferi u društvu iz dana u dan pojačavaju pritisci i napadi na novinare i medije i apeluje na građane da svoje nezadovoljstvo ili političko opredeljenje ne izražavaju nasilnim metodama. Istovremeno, od svih javnih aktera, posebno od funkcionera i pripadnika političkih stranaka očekujemo da, bez obzira na sud o kvalitetu rada medija ili pojedinih novinara, pokažu demokratičnost i visok stepen toleranacije i političke kulture.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare