NUNS: Kazniti napadače na novinarku Marinčić

BEOGRAD

Nezavisno udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuje napad na novinarku Verica Marinčić u Inđiji i zahteva od istražnih organa da se drski napadači što pre identifikuju i sankcionišu.

NUNS će o napadu na novinarku portala Inđija cafe obavestiti Republičko javno tužilaštvo, u skladu sa Sporazumom o saradnji i merama za podizanje bezbednosti novinara čiji su potpisnici novinarska i medijska udruženja, Tužilaštvo i MUP.

Novinarka Verica Marinčić je izjavila da su joj dvojica nepoznatih mladića javno pretila u centru Inđije. Dok je na ulici razgovarala sa komšijom u blizini se parkirao automobil sa registracijom Rume iz kojeg su dvojica mladića počela da viču na nju.

“Nisam znala da li se meni obraća, jer su mi obojica nepoznati. Međutim, onda sam čula kako mi psuje majku i govori: snimaj sad, majku ti j…”, ispričala je Marinčić za agenciju Beta.

Slučaj napada na novinarku je prijavljen policiji u Inđiji koja je odmah izašla na teren.

Novinarka sumnja da je jedan od mladića vozač automobila koji je 26. juna u centru Inđije, snimljen da velikom brzinom prolazi kroz crveno svetlo. “Taj video snimak smo objavili na našem portalu i društvenim mrežama i apelovali na nadležne da reaguju, jer je isti automobil više puta viđen u gradu kako jurca”, kazala je Marinčić.

Portal Inđija cafe nedavno je prvi objavio i fotografiju žičane ograde gradskog bazena u tom sremskom gradu, sa žilet bodljikavom žicom, nakon čega je burno reagovala javnost.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare