Inicijativa: Niški aerodrom u avgustu može da ostane bez 48 radnika

NIŠ

Nastavak saradnje grada Niša i Vlade Srbije i dalje intenzivno ugrožava rad niškog aerodroma.
Prema saznanjima dnevnog lista Danas i portala Medijska kutija, 48 radnika našeg aerodroma može u avgustu ostati bez posla jer Vlada ponovo kasni sa davanjem saglasnosti za produžetak ugovora radnicima, saopštila je Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“.
” Aerodrom je zahteve poslao još 17. maja, a Vladina komisija je trebalo da donese odluku najkasnije do 25. juna.
U odnosu sa slično kašnjenje u maju, ovog puta je Gradsko veće Niša praktično vezalo ruke rukovodstvu aerodroma koje sada ne može da preduzme mere da zaštiti aerodrom.
Naime, Gradsko veće je odlučilo da sa dnevnog reda skine odluku koja bi aerodromu odobrila korišćenje sredstava za zapošljavanje 48 radnika preko agencije u slučaju da saglasnost ne stigne pre isteka ugovora radnicima.
Zahvaljujući ovom rešenju, niški aerodrom je nastavio da funkcioniše u sličnoj situaciji u maju mesecu.
Gradsko veće je, da li iz neznanja ili loše namere, ovakvom odlukom u potpunosti stavilo sve letove iz Niša u ruke nekoliko službenika Vlade Srbije.
Ukoliko ovi službenici i komisija ne dostave saglasnost za zapošljavanje radnika na aerodromu, postoji ozbiljna mogućnost da će do kraja avgusta biti potpuno obustavljen saobraćaj sa niškog aerodroma!
Da li ovako važna stvar treba da bude u rukama službenika birokratije u Vladi Srbije?
Podsećamo javnost da aerodrom „Konstantin Veliki“ država još uvek nije preuzela.
Nakon odluka Skupštine grada, donetih u suprotnosti sa procedurama rada Skupštine i suprotno Statutu grada Niša, neophodno je da usledi potpisivanje ugovora između trenutnog gradonačelnika Niša i Vlade Srbije, kao i da direktor niškog aerodroma pokrene proceduru prenosa sertifikata. Ugovor se očigledno ne potpisuje jer su se tek sada obe strane ozbiljno susrele sa pravnim problemima o kojima naša inicijativa govori još od aprila meseca 2018. godine.
Sa druge strane sertifikate je nemoguće preneti jer novi operater niškog aerodroma još nije određen. Podsećamo javnost da interesi koncesionara Aerodroma Nikola Tesla i interesi kompanije Air Serbia jesu direktno suprotstavljeni poslovnim interesima niškog aerodroma, zbog čega su i građani i zabrinuti da će niški aerodrom, kao i u prethodnim decenijama, biti žrtvovan zarad interesa Beograda”, navodi Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare