NUNS izabrao Izvršni odbor ,Nadzorni odbor i Sud časti

BEOGRAD

Izvršni odbor Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) činiće Amela Bajrović, Slobodan Georgiev, Jelena Diković, Sanja Kljajić, Nikola Lazić, Mileva Malešić, Tamara Milojević, Adam Santovac, Marko Somborac i Marina Fratucan, odlučeno je u subotu na redovnoj Izvornoj skupštini tog udruženja.

U Nadzorni odbor Udruženja izabrani su Mijat Lakićević, Vesnа Mališić, Jovankа Marović, Nedim Sejdinović i Vuk Cvijić.

Za članove Suda časti NUNS izabrani su Božidar Andrejić, Safeta Biševac, Igor Božić, Jovana Gligorijević i Zoran Sekulić.

Na Skupštini su usvojene pojedine izmene i dopune Statuta NUNS, a izmenjeni Ststu će, kako je najavljeno, biti dostupan na sajtu Udruženja.

Jedna od izmena je da će svi članovi koji nisu platili članarinu tri godine, a nisu tražili izuzeće zbog lošeg materijalnog stanja biti brisani iz članstva.

Doneta je odluka i da se član Udruženja može privremeno na tri godine osloboditi plaćanja članarine zbog socijalno-ekonomske ugroženosti.

Predlozi za izmene tih delova statuta podstakli su raspravu u kojoj je član NUNS Dragan Kremer istakao da je među članstvom više od 1.000 članova koji nisu tražili izuzeće od plaćanja, već samo ne misle na NUNS,  a ne dolaze na akcije Udruženja.

Za to je delimično optužio i upravu NUNS rekavši da se “ne radi sa članovima”.

Jasmina Prodanović istakla je da nisu svi u mogućnosti da dođu na sve akcije koje organizuje Udruženje i da kolege iz Beograda treba da budu senzibilnije prema kolegama iz lokala.

Sanja Kljajić naglasila je kako bi volela da NUNS više bude udruženje u kojem se ceni solidarnost, nego da bude strogo po pitanju plaćanja članarina.

Ljiljana Stojanović istakla je neophodnost emaptije prema ljudima koji nemaju novca, a žele da budu članovi NUNS i naglasila da pojedini novinari za godinu dana prime samo šest plata. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare