Novu pozorišnu sezonu otvara„Noćna frajla“

NIŠ

Premijera predstave “Noćna frajla”, rađene po tekstu Aleksandra Popovića, u režiji Branislava Mićunovića u četvrtak 10. novembra od 20 sati otvara novu pozorišnu sezonu koja će biti posvećena adaptaciji dela domaćih dramskih pisaca. Prvu reprizu, niška publika će imati priliku da vidi u subotu, 12. novembra. Ovo će biti ujedno i prva premijera u novoj pozorišnoj sezoni 2022/23 pod sloganom „Ne/promenjeno“, rečeno je na konferenciji za novinare održane ovim povodom. Direktor niškog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović najavio je premijerne predstave u novoj sezoni, mnogobrojna gostovanja, kao i početak rada na novom izdanju festivala „Teatar na raskršću“.

                         Reditelj predstave, ujedno i odgovoran za adaptaciju i idejno rešenje scenografije, Branislav Mićunović, podsetio  je na dosadašnju saradnju sa niškim pozorištem, a o „Noćnoj frajli“, za koju je veoma zahtevan proces rada trajao dva meseca, je rekao da spada u komade polifone strukture i veoma složene kompozicije.

                     „Ovakva dramska dela po pravilu predstavljaju izazov, ali i veliko zadovoljstvo za svakog reditelja koji Popovićev pozorišni diskurs doživljava kao istinsku provokaciju. „Noćna frajla“ poziva nas na duboko promišljanje trenutka u kojem naš svet doživljava suštinsku transformaciju, ali i preispitivanje moći umetnosti da postavljanjem ozbiljnih pitanja te promene prepozna i predvidi “, kazao je Mićunović.

                      Autorsku ekipu predstave čine Dejan Petković, dramaturg, Tatjana Radišić, kostimografkinja, Irena Popović Dragović, kompozitorka, Danica Ničić, koerografkinja, Jovana Krstić, asistentkinja reditelja, Katarina Pavlović, asistenkinja scenografa, Nataša Ilić, lektorka i Ivana Stojanović, organizatorka.

                         U predstavi igraju: Aleksandar Mihailović, Jasminka Hodžić, Miloš Cvetković, Sanja Krstović, Aleksandar Marinković, Marjan Todorović, Maja Vukojević Cvetković, Nađa Nedović Tekinder, Maja Dejanović, Natalija Jović, Jovana Golubović, Vesna Stanković, Ivana Nedović, Dragana Jovanović i Bratislava Milić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare