Novosti: Brisel u četvrtak uručuje ultimatum Srbiji

BEOGRAD

Predstavnici adminsitracije u Briselu u četvrtak će praktično uručiti ultimatum Srbiji, pišu Novosti, pozivajući se na dobro obaveštene diplomatske izvore, prenosi FoNet.

Prema informacijama tog lista, delegaciji Beograda koja putuje na razgovore sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i predstavnicima prištinskih institucija u sedištu EU, biće uručen Nacrt sveobuhvatnog sporazuma.

Kako se napominje, taj dokument „podrazumeva de fakto priznanje Kosova od strane Srbije“ i „neopozivo zahteva“ od srpske strane da „suštinski prizna jednostano proglašenu nezavisnost Kosova“.

Sagovornici Novosti iz diplomatskih krugova tvrde da Brisel, preko Lajčaka, planira da šefu srpskog tima Marku Đuriću preda poverljivi nacrt, sa zahtevom da ga prosledi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

„Ovaj nacrt je EU sačinila bez pregovora sa bilo kojom od strana i zloupotrebljavajući njihovo prisustvo u tehničkom dijalogu. U tekstu se zahteva da Srbija prihvati i članstvo Kosova u UN i drugim međunarodnim organizacijama“, preneo je dobro obavešteni izvor Novosti.

(Izvor: FoNet)

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x