Novogodišnji dani u Nišu

NIŠ

U  periodu od 27.decembra 2021. do 2.januara 2022. godine na tri lokacije u Nišu, Trg Kralja Milana, Trg Stevana Sremca i u parku ispred Gradske kuće biće održana manifestacija „Novogodišnji dani u Nišu“ koja obuhvata zabavni i bogat muzički, plesni program, kao i umetničko-scenske nastupe i predstave za decu i mlade, najavljuju iz Turističke organizacije u Nišu.    Program na Trgu Kralja Milana izvodiće se u periodu od 12 do 15  časova, a na Trgu Stevana Sremca od 15  do 18 časova. Program će izvesti Lutkarsko pozorište, Fakultet umetnosti Niš, Muzička škola Niš, Dečiji kulturni centar, Narodna biblioteka Niš, Studentski kulturni centar, dečiji hor „Čarobna Nota“, kao i plesni studiji „Teatro dens“, „Kontra“, „Feniks“, „Bum 018“, „Ilusion“, „Ekstrem dance studio“ i drugi.

     Istovremeno na centralnom gradskom trgu, Trgu Kralja Milana, održava se „Etno Bazar“ koji okuplja udruženja starih zanata Niša i postaje izložbeno prodajno mesto za tradicionalne rukotvorine sa juga.

     Novogodišnjoj atmosferi doprineće i dva oldtajmer vozila sa novogodišnjom dekoracijom u organizaciji Oldtajmer kluba Niš.

     Plato ispred Gradske kuće od 27. decembra do 2. januara, postaje magični  „Novogodišnji grad“. Tu će se nalaziti Novogodišnja brvnara želja, Deda Mrazova magična brvnara – mesto gde će posetoci u društvu Deda Mraza i irvasa uz pršteći sneg napraviti čarobne fotografije, ali i Novogodišnja zabavna brvnara. U dvorištu ove brvnare biće pripremljene zabavne igre za decu. Animatori će u ovoj brvnari biti u kostimima sneška belića i vodiće program i igre sa učesnicima.

   Na platou će se nalaziti i „Novogodišnje romantične brvnare“ u kojima će posetioci moći  da pošalju poruku ljubavi i naprave najlepše romantične fotografije.

  Već četiri godine za redom, na Trgu Stevana Sremca  dešava se umetnički, novogodišnji program pod nazivom „Niš u srcu“. Ukrašene drvene kućice postaju izložbeno-prodajna mesta niških kreativaca i umetnika, ali i mesta gde se može probati kuvano vino, mirisni kolači i ostali niški gurmanluci. Pored niških učesnika biće i polaznike prve savremene muzičke škole iz Beograda „Master Blaster“.

   Ovogodišnji BazArt biće otvoren muzičkim spektaklom „Break Free“,posvećenom legendarnom bendu „Queen“, koji ove godine slavi 50 godina postojanja.Niški muzičari, pevači i horovi odaće počast jednom od najuticajnijih svetskih bendova prošlog i ovog veka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare