Novo igraliste i ekoloska akcija ciscenja za gradjane Nisa

NIŠ

Drustveno odgovorna kampanja „Ne prljaj. Nemas izgovor!“ koju su 2016. godine pokrenuli kompanija SBB, SBB Fondacija i Total TV sa idejom da povecaju ekolosku svest gradjana, realizuje se i ove godine obogacena podrskom ljudi koji prepoznaju vaznost ocuvanja zivotne sredine i nastoje da grad i drzavu ucine zdravijim i lepsim mestom za zivot. Tokom vikenda, 21. i 22. oktobra, eko tim SBB Fondacije posetio je Nis povodom akcije ekoloskog ciscenja i otvaranja decijeg igralista.


Park za decu i ciscenje leve strane Nisave sprovedeno je uz podrsku Grada i ucenika osnovne skole „Cegar“,  a Eko timu SBB Fondacije pridruzili su se i Sasa Stojkovic, direktor poslovne jednice SBB-a u Nisu i Nebojsa Kocic, predsednik Opstine Medijana iz Nisa.

„Zadovoljan sam sto je Eko tim SBB-a stigao i do Nisa i smatram da su gradjani svesni vaznosti ove teme, ali da je potrebna kampanja kao sto je „Ne prljaj. Nemas izgovor!“ kako bi ohrabrila gradjane da se aktivno ukljuce u ocuvanje zivotne sredine. Zahvalio bih se Gradu i skoli „Cegar“ na podrsci. Eko tim SBB Fondacije sledeceg vikenda bice u Leskovcu i time zavrsavamo sezonu ekoloskih ciscenja u okviru kampanje „Ne prljaj. Nemas izgovor!“. Veoma smo zadovoljni rezultatima, ove sezone za nama je 17 ociscenih gradova i dva otvorena parkica za decu. Nadam se da ce se ova akcija nastaviti“, rekao je Sasa Stojkovic, direktor poslovne jednice SBB-a u Nisu i predstavio novootvoreno igraliste u parku Cair „Nis je postao bogatiji za jos jedan parkic za najmadje i zadovoljstvo mi je da smo, uz ciscenje brojnih lokacija, ove sezone otvorili i dva parkica, jedan u Krusevcu i ovaj danas koji ce obradovati decu grada Nisa. Osim ocuvanja zivotne sredine, potrebno je imati svest i o cuvanju prostora u kome ce se nasa deca igrati, te je tako ovo jos jedva vazna tema. Ovo je sedamnaesto igraliste postavljeno uokviru kampanje „Ne prljaj. Nemas izgovor“, a u planu je otvaranje jos dva parkica.“

“Danas nasim najmladjim sugradjanima ustupamo na koriscenje mobilijar uz svesrdnu pomoc drustveno odgovorne kompanije SBB, a uz njihovu pomoc se takodje odrzava i sveopsta akcija ciscenja pod nazivom “Ne prljaj. Nemas izgovor!” u nasem gradu, na Keju Kola srpskih sestara”, izjavio je predsednik Opstine Medijana Nebojsa Kocic.


“Deca su se sa odusevljenjem odazvala akciji “Ne prljaj. Nemas izgovor!” i srecni su sto su tu da bismo se, pre svega, druzili, a i da razvijamo svest o lepsem i cistijem gradu”, istakla je Vesna Dobric, uciteljica Osnovne skole “Cegar” koja je predvodila grupu ucenika koji su se odazvali akciji.

Do sada je u okviru kampanje ociscen veliki broj javnih povrsina u preko 30 gradova, postavljeno je 17 igralista u 17 gradova Srbije, 10.000 dece videlo je predstavu „Ko to tamo prlja?“, dok je oko 30 javnih licnosti prepoznalo znacaj kampanje i dalo podrsku kroz motivacione video poruke koje pozivaju na odgovornost.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare