Novinar FoNeta Davor Lukač dao izjavu o napadu

BEOGRAD

Novinar FoNeta Davor Lukač dao je danas iskaz u Trećem osnovnom javnom ttužilaštvu, povodom napada nepoznate grupe muškaraca na njega u subotu oko 13:30 časova kod pumpe NIS na Novom Beogradu, prekoputa tržnog centra Ušće, uoči početka blokade Brankovog mosta, odakle je trebalo da izveštava.

Lukač je prethodno u subotu popodne dao iskaz policiji na Novom Beogradu, kojoj je prijavio napad i prosledio dve fotografije koje je snimio mobilnim telefonom.

Na njima su vidljive registarske oznake dva nepropisno parkirana automobila, kao i nekoliko muškaraca, starosti između 30 i 40 godina, sa kačketima i zaštitnim maskama.

On je opisao šta se dešavalo, kako su napadači reagovali, ponašanje nekih od njih petorice ili šestorice koji su ga okružili, pri čemu ga je jedan udario u rame.

Vukli su ga za jaknu, gurali, sprečavali da se udalji, pokušavali da mu oduzmu mobilni telefon, da bi jedan među njima sprečavao da mu nanesu teže ozlede.

Čim je FoNet objavio vest da je Lukač napadnut, kolona sa desetak automobila u kojoj se je bilo 30-40 muškaraca, odmah se udaljila sa lica mesta.

Postupak u policiji Lukač je ocenio korektan. Na davanje izjave je došao u pratnji svog pravnog zastupnika, advokata Ognjena Rašua.

Sada je sve u rukama tužilaštva, rekao je Račuo i napomenuo da policija, preko registarskih oznaka sa fotografija, lako može da sazna o kome se radi i kojim povodom su te osobe tamo bile.

On ne želi da komentariše, ni da se meša u dalje postupke tužilaštva, koje rukovodi istragom, kao ni suda, niti brzinu kojom će se sve odvijati, ali je skeptik da će ti ljudi, ako uopšte i budu identifikovani, biti procesuirani, pogotovo ne osuđeni.

U takvoj državi, nažalost, živimo. Mogu policija i tužioci dobro da urade svoj posao, odluke se donose negde drugde, zaključio je Rašuo.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare