Novi vodič kroz usluge socijalne zaštite opštine Lebane

LEBANE

Gradjani i gradjanke sa teritorije opštine Lebane o pravima i uslugama u oblasti socijlane zaštite mogu da se informišu iz vodiča koji je nastao uz podršku Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike i lokalne samouprave, kao deo unapređenja usluga socijalne zaštite.

U lokalnoj smaoupravi navode da je osnovni cilj vodiča da građane “upozna sa pravima i merama materijalne podrške utvrđenim Zakonom o socijalnoj zaštiti i lokalnim odlukama, kao i sa uslugama socijalne zaštite koje mogu da ostvare; osnovnim podacima o ustanovama i drugim organizacijama koje obezbeđuju njihovo ostvarivanje, uslovima za korišćenje tih prava i usluga i potrebnim dokumentima, kao i mestu i načinu njihovog pribavljanja”.

Cilj izrade Vodiča jeste postizanje većeg stepena informisanosti građana Lebana o postojećim pravima i uslugama socijalne zaštite, naročito onih građana koji se iz brojnih razloga nalaze u stanju socijalne potrebe i kojima je potrebna podrška zajednice.

U Vodiču se nalaze informacije o propisima koji regulišu oblast socijalne zaštite, o pravima i uslugama socijalne zaštite koje se realizuju u opštini Lebane, kao i osnovne informacije o postojećim pružaocima usluga.

Ovaj vodič gradjani i gradjanke mogu besplatno dobiti u Centru za socijalni rad, Nacionalnoj službi za zapošljavanje i na pultu u zgradi opštine Lebane, saopšteno je iz kabineta predsednika opštine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare