Novi vd direktora “Vodovoda” optužio JUGpress za “neprofesionalizam” zato što sinoć nismo videli saopštenje koje su objavili danas

LESKOVAC

Novi v.d. direktora Javnog preduzea “Vodovod” Staniša Ristić optužio je u današnejm dopisu Regionalnu informativnu agenciju JUGpres da je objavila “proizvoljan i neprovereni članak” koji je i “neargumentovan” te da je “neprofesionalna” jer nismo SINOĆ objavili informaciju iz DANAŠNJEG saopštenja ovog preduzeća da će meštani Radonjice danas dobiti vodu do 14 sati.

Radi se o objavi po javljaju čitalaca .

Dopis objavljujemo u integralnoj verziji .

PREDMET : Odgovor na članak objavljen na vašem sajtu dana 29.01. 2020. pod
naslovom „Čitaoci javljaju : Radonjica bez vode od 16 sati .dežurni u Vodovodu ne znaju kad će je biti „
POŠTOVANA REDAKCIJO,
Obraćamo Vam se ovim putem, zahtevajući od Vas da u celosti objavite naš odgovor na vaš neargumentovani članak objavljen na vašem sajtu 28.01.2020 godine
Sve nadležne službe, a posebno dežurna služba JKP „Vodovod“ Leskovac, funkcionišu veoma profesionalno i odgovorno, po strogo utvrđenim pravilima i procedurama rada i što je najvažnije u interesu svojih korisnika, kako fizičkih tako i pravnih lica.
Na telefonima za prijavu kvara, 282 – 569 i 282 – 568 u bilo koje doba dana i noći uvek se se javlja ovlašćeno lice, koje uredno beleži svaki prijavljeni kvar i zahtev za intervencijom .
U tom kontkstu, a imajući u vidu vaš neprovereni i proizvoljan članak, u skladu sa postojećim pozitivnim propisima u oblasti javnog informisanja zahtevamo od vas da vaše čitaoce, a naše uvažene potrošače obavestite, da JKP „Vodovod Leskovac, što se tiče havarije na vodovodnoj mreži u selu Radonjici kod benzinske pumpe, u potpunosti drži stvari pod kontrolom.
Tačno je da su nas naši korisnici juče u večernjim časovima upoznali sa nastankom havarije na vodovodnoj mreži na napred navedenoj lokaciji u selu Radonjica.
Naša dežurna služba služba je odmah izašla na lice mesta locirala kvar i zatvorila dalji protok vode, kako bi se stvorili normalni uslovi za sanaciju nastale havarije.Nije bilo moguće u datim uslovima, imajući u vidu da je već pao mrak, kao i blizinu benzinske stanice rizikovati i noću otkpanjati kvar, zbog mogućnosti eventualnog nastanka još veće štete, oštećenjem podzemnih elektro i telekomunikacionih kablova koji se u noćnim uslovima teže lociraju. Takođe
JKP „Vodovod’ -Lvskovac, Pana Đukića 14, 16000 Leskovac, tep: +381 16 245 108. +381 16 215 630 faks: +381 16 248 400.
Direktor: +381 16 234 582. Zamenik direktora +381 16 213 211, Fabrika vode „Gorina“ +381 16 3487 266,
Dežurna služba: +381 16 282 569, Služba kanalizacije: +381 16 252 249.
Novo postrojenje +381 16 234 060. Nabavna služba: +381 16 215 597,
1'/e6; šlm. čodouosIe.gz, e-taI: o№se@uos1ouos11e.g$. Tekući račun: 160-7292-25. Matični 6r. 07204752. PIB: 100524193 1
moramo istaći da se rad dežurne službe ne sastoji u „dežuranju” pored nastale havarije, i kvara na vodovodnoj mreži, već u otklanjanju iste, kad se za to steknu normalni uslovi, bez rizika za nastanak još veće havarije, ili opasnosti po život i zdravlje ljudi.
Takođe ističemo , da smo odmah u jutarnjim časovima na zvaničnom sajtu našeg Javno komunalnog predueća objavili sledeće : „ Zbog kvara na vodovodnoj mreži došlo je do prekida u vodosnabdevanju u naseljima Bunuša i Radonjica. Normalizacija vodosnabdevanja se očekuje do 14 časova“.
U prilogu ovog dopisa dostavljamo Vam kao dokaz ovo obaveštenje, kako bi se i sami uverili u naš profesionalni odnos prema našim cenjenim potrošačima i korisnicima usluga, što i vama ubuduće preporučujemo prilikom objavljivanja ovakvih i sličnih članaka.
Prema tome, na osnovu svega napred navedenog u potpunosti su neosnovani i proizvoljni navodi iz vašeg objavljenog članka „Čitaoii javljaju : Radonjiia bez vode od 16 sati .dežurni u Vodovodu ne znaju kad će je biti ..
Molimo Vas da ubuduće prilikom informisanja vaših čitalaca, a naših korisnika i Vi sami utvrdite i uverite se u pravo činjenično stanje i materijalnu istinu, a to uopšte nije bilo teško u ovom slčaju i tek tada izlazite sa informacijama ujavnosti.
Takođe vas molimo da ubduće pratite i naš zvanični sajt, jer priznaćete, malo više profesionalnosti u radu i poslu kojim se bavite neće vam škoditi.
U nadi izgradnje i nastavka još bolje i uspešnije saradnje među nama, a u interesu građana ovog grada i okoline,

Prati
Obavesti me o
guest

7 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mika
Mika
4 godine pre

A koliki je pritisak u vodovodnoj primarnoj liniji, gospodine v.d. direktora? Da li su vaši inženjeri merili taj pritisak, odnosno koliki treba normalno da bude? Ne javljaju li se kvarovi na toj liniji zbog “Namerne greške” vodovoda, a ispaštaće domaćinstva koja plaćaju priključak 50.000 dinara plus najskuplji kubik u okruženju.

amin
amin
4 godine pre

Na Vodovod je pao veliki teret, a iscrpljen je kreditima, starom mrezom. Gledao dam program. Sa milion dinara godisnje Vodovod pomaze kolektor jer placa rukovodioca tog ptojekta. Sigurno je tesko gradjanima bez vode. Bez te iste vode, Bodovod ne moze da opstane, samo gubi kad je negde iskljucena voda. Zato se i Vodovodu zuri da sto pre otkloni kvar. Kao sto stari ne idu na sajt Vodovoda da vide serbisnu informaciju kad se ocekuje folazak vode, isto tako ti isti stari ne dolaze na sajt jugpressa da citaju sta novinar ima da im kaze. Tako da proglasavam Vodovod:Jugpress=1:1

ne uzbudjavajte se
ne uzbudjavajte se
4 godine pre

I meni se cini da novinarima odgovara samo Zika Zmigavac za direktora Vodovoda. Bas ih je zaduzio. 😀

Vi ostali dzabe se trudite da resavate i Zikina srnja, kad niko nije kao Zile. Secam se kvar traje danima. Resavaju ga nedeljama. Pa kad dodje voda, ko da je vinjak iz slavinu, tolko se radujem. Deca pa misle Coca Cola. Ne moz se izoperemo. Mada je tad postojalao gracko kupatilo i da se banjas i da peres vesovi. Mozda treba da se vrati toj vreme, zlatno doba. Vise cenis vodu kad je duuuugo nemas.

Pomocnik Bob
Pomocnik Bob
4 godine pre

Azurna informacija na sajtu danas za situaciju od juce vrlo koristi starijim ljudima u seoskoj sredini koji i novije televizore teze koriste a kamo li internet.

ko pa ne
ko pa ne
4 godine pre
Odgovori  Pomocnik Bob

E tvoj komentar im sigurno znaci, ce gi oprais.

gvoždjara
gvoždjara
4 godine pre
Odgovori  ko pa ne

@kopane

Kraljica bila, kraljica ostala! 🙂

Razvigorac
Razvigorac
4 godine pre

Ја сам их звао јуче око 18 рекли су да су екипе на терену и да не знају када ће вода.
На терену тад није била екипа.