Novi-stari trener košarkaša “Zdravlja”

LESKOVAC

Na konferenciji za medije Košarkaški klub „Zdravlje“ predstavio je novog trenera Sašu Jovića.

On se nakon godinu i po dana vratio na trenersku klupu Leskovčana, a u međuvremenu je bio trener ekipe iz Prokuplja.
Predsednik kluba Jovica Arsić kaže da se radi o treneru koji ima dovoljno iskustva i može da ostvari ono što ove godine očekujemo od kluba, a to je da se stabilizuje ekipa kao drugoligaš.


„Nadamo se da ćemo u narednoj sezoni napraviti skup igrača koji će se duže zadržati na okupu i koji će u narednih nekoliko godina izrasti sa klubom u jednog stabilnog prvoligaša. Problem je što praktično ekipu moramo da pravimo od početka, jer igrači koji su prošle sezone bili nosioci nisu igrači koji imaju perspektivu i koji mogu da „rastu“ tokom sledećeg perioda. Imali smo tri nosioca igre koji su bili stariji od 30 godina i čija karijera je u silaznoj putanji. Nama treba da osnova budu igrači koji će trenutno kvalitetom da ispunjavaju uslove za drugu ligu, ali će za dve do tri godine biti spremni da igraju za stabilnog prvoligaša. Dalje, bilo je mnogo stresova, promena u prethodnim sezonama, trebaće vremena da igrači opet steknu poverenje u klub. Dobra je stvar što je klub finansijski stabilan i nema nikakvih dugovanja.“
Trener Saša Jović kaže da povratak u matični klub za njega velika čast, ali i još veća obaveza.
„Nije bilo puno razmišljanja, brzo smo se dogovorili. Navijači dugo očekuju da klub opet bude ono što je bio nekad, alfa i omega leskovačkog sporta. Prvenstveni cilj nam je opstanak, ali to zavisi i od igračkog sastava sa kojim krenemo u sezonu,“ rekao Arsić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare